Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Leeuwen blikt terug: “Dat is uiteindelijk niet haalbaar gebleken”

Van Leeuwen blikt terug: “Dat is uiteindelijk niet haalbaar gebleken”

FC Twente versterkte haar selectie in de afgelopen transferperiode met een groot aantal nieuwkomers. Wout Brama en Xandro Schenk dragen beiden de Nederlandse nationaliteit, maar de rest van de aanwinsten is afkomstig uit het buitenland.

“We hebben in eerste instantie geprobeerd alle vacante posities te bezetten met Nederlandse spelers”, vertelt technisch directeur Ted van Leeuwen in de Presentatiegids. “Dat is uiteindelijk niet haalbaar gebleken. Spelers voor wie een afkoopsom betaald moest worden, waren sowieso niet im Frage.”

Fredrik Jensen vertrok afgelopen zomer voor circa drie miljoen euro naar het Duitse FC Augsburg. “Dat geld konden we bijvoorbeeld niet herinvesteren”, weet Van Leeuwen. “Van de Nederlandse jongens die we op de korrel hadden, als huurling of met transfervrije status, wilden sommigen simpelweg niet in de Keuken Kampioen Divisie spelen. Anderen gaven aan dat ze te lang moesten wachten en weer anderen waren te duur. In de voetbalwereld leeft nog altijd het idee dat bij FC Twente zeer hoge salarissen betaald worden, maar die tijd is voorbij. Dat hebben die spelers ook gemerkt”, aldus Van Leeuwen.

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op