Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Leeuwen en Bleuming voeren samen nieuwe structuur in: “Zij bepalen de cultuur bij een club”

Van Leeuwen en Bleuming voeren samen nieuwe structuur in: “Zij  bepalen de cultuur bij een club”

Er komt geen opvolger voor de onlangs ontslagen hoofd jeugdopleidingen Michel Jansen. De club wil verder met een nieuwe structuur waarbij de bovenbouw bestaande uit onder 17, onder 19 en Jong FC Twente, onder technisch directeur Ted van Leeuwen en hoofd scouting Evert Bleuming komen te staan. De onderbouw wordt vanaf nu gecoördineerd door Rob Boudrie en Job ten Thije die op hun beurt weer onder Van Leeuwen en Bleuming vallen.

“We gaan de lijnen korter maken tussen alle selecties. We willen voor meer aansluiting zorgen en onze jonge talenten met een goede potentie eerder bij de hoogste teams betrekken, zodat zij op het (trainings)veld sneller ervaringen op kunnen doen.”

Niet alleen Michel Jansen werd geslachtofferd. Ook hoofd jeugdscouting Kenneth Zandvliet moet na één jaar het veld ruimen. De club verwijt hem dat hij te weinig jeugd uit eigen regio haalde. Dit gaat onder Van Leeuwen en Bleuming anders worden.

“Met dit regionale karakter willen we weer een van de betere jeugdopleidingen van Nederland worden. De scouting zal zich nog meer richten op de regio. FC Twente is een club die op allerlei manieren verbonden is met de streek en we mogen trots zijn op onze talenten hier in de regio. We willen dat de nieuwe generatie Bruggink, Vennegoor en Oude Kamphuis weer de toon gaan zetten in onze jeugdteams. Zelf opgeleide spelers bepalen de cultuur bij een club en het regionale karakter. Dat wil je uiteindelijk doortrekken naar het eerste elftal”, besluit Bleuming in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

5
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Kopsterk..harrieDickCharlison Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Kopsterk..
Gast
Kopsterk..

In de nieuwe opzet vervalt dus de voetbalacademie en hierdoor halen wij Heracles de wind uit de zeilen Heracles heeft altijd heel goedkoop de spelers van FC Twente binnengehaald, nu moeten zij hun eigen boontjes maar gaan doppen.

harrie
Gast
harrie

ik begrijp niet welke wind er bij heracles uit de zeilen wordt gehaald. de va is een zelfstandige dochteronderneming en beurt jaarlijks veel sponsorgeld benodigd om o.a. het personeel te betalen. ik heb op de velden en trainingen nog geen spelers zien rondlopen die afkomstig waren van heracles. het is naar mijn mening geweldig dom wat deze twee mannen aan het doen zijn. als je aan de ene kant kijkt naar pec zwolle en bleuming jaloers roept dat zij het zo goed doen en wetende dat zij inmiddels een 4 sterren positie hebben veroverd in de kwaliteitspyramide van de knvb… Lees verder »

harrie
Gast
harrie

Betekent dit tevens het einde van de VA Twente? Ik vrees dat Twente nu niet meer voldoet aan het kwaliteit & Performance programma nu zij geen Hoofd Opleidingen heeft. Gaan de heren nu ook vervoer, huisvesting, onderwijs, coordinatie, enz. regelen. Ik vind dat wanneer je streeft naar een gezonde structuur van de VA dan moet je je als TD en Scouting je beperken tot het uitzetten van de beleidslijnen en evalueren wat er van terecht is gekomen. Een hoofd opleiding is absoluut onontbeer-lijk en die vind je absoluut.

Dick
Gast
Dick

Prima. helemaal mee eens. Twente moet weer meer van twente worden.
zal de betrokkenheid en beleving alleen maar vergroten.

Charlison
Gast
Charlison

Nu nog duidelijkheid geven aan alle vrijwilligers die scouten of begeleiden met een rood hart.