Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Leeuwen komt belofte na: “We hebben een heel bijzondere band”

Van Leeuwen komt belofte na: “We hebben een heel bijzondere band”

Toen de komst van Gonzalo Garcia Garcia werd aangekondigd, zal een deel van de supporters hebben gedacht dat hij de aanval zou komen versterken. Maar ondanks het feit dat hij met zijn 34 jaar nog als voetballer mee zou kunnen, gaat hij bij FC Twente aan de slag als de nieuwe rechterhand van Marino Pusic.

Zelf was jeugdexponent van het grote Real Madrid een technisch begaafde buitenspeler waarvan je niet direct zou verwachten dat hij aan de slag zou gaan als trainer. “Je zou het misschien niet bij mij verwachten, maar ik was als individualist altijd bezig met het team. Zonder structuur, zonder een plan, komt je mooiste bloem nooit tot bloei. Kijk naar Messi in de Argentijnse ploeg en vergelijk dat met Messi bij Barcelona. Bij Argentinië is het een zootje.”

De assistent-trainer haalde zijn papieren in Spanje waar hij de cursus volgde met grootheden als Fernando Redondo en Saviola. “Als je met zulke toppers over voetbal praat, dan gaat er een wereld voor je open. En je pikt van iedereen wat mee.” Uiteindelijk was het meest belangrijke dat hij leerde dat je als trainer moet geloven in je boodschap. Doe je dat niet dan zien ook de spelers dat en zit je volgens Garcia Garcia met een probleem.

Dat FC Twente bij Garcia Garcia terecht is gekomen is niet heel verrassend. Het afgelopen seizoen werkte de trainer samen met Ted van Leeuwen bij Esbjerg die hij nog kende uit het verleden bij AGOVV.

“Ted en ik hebben sinds onze periode bij AGOVV een heel bijzondere band. Ik kon in die periode, toen ik als jonge jongen in een vreemd land was, altijd bij hem terecht. Hij wist altijd precies wat er in me omging. Hij was het ook die al snel in de gaten had dat er een trainer in me school. Als jij straks uitgevoetbald ben, haal ik je als trainer op, zei hij toen tegen me. En zo is het dus gegaan”, besluit Garcia Garcia het gesprek met Leon ten Voorde van de TC Tubantia.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op