Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Leeuwen reëel: “Je hoopt op een kassucces, maar het kan ook een flop worden”

Van Leeuwen reëel: “Je hoopt op een kassucces, maar het kan ook een flop worden”

Met een zo goed als lege portemonnee is technisch directeur Ted van Leeuwen er toch in geslaagd om enkele prima spelers vast te leggen voor FC Twente. De bestuurder is tevreden met de samenstelling van de selectie, maar kan niet garanderen of al zijn aankopen een voltreffer zijn.

“Dat weet je nooit, omdat het van zoveel factoren afhankelijk is. Garanties bestaan niet in de voetballerij, het is niet altijd te meten”, legt de bestuurder uit in de Presentatiegids van FC Twente. “Kijk naar Alessio da Cruz, die tekort kwam voor het niveau van FC Twente. Hij speelt nu in de Italiaanse Serie A bij Parma. Dat had niemand kunnen voorspellen”, aldus Van Leeuwen.

Er is volgens Van Leeuwen dan ook geen garantie dat FC Twente dit seizoen direct weer promoveert. “Vergelijk het met een film”, reageert de technisch directeur. “Je hebt een regisseur nodig, hoofdrolspelers, figuranten. Daarmee hoop je op een prachtige creatie en, in het verlengde, daarvan, op een kassucces. Maar het kan ook een flop worden”, waarschuwt hij.

“Als je een vrijwel compleet nieuwe selectie formeert, zoals wij, dan vergt het normaal gesproken twee tot drie jaar om daar het optimale rendement uit te halen”, vervolgt hij realistisch. “Die tijd hebben we niet. Het zal sneller moeten, veel sneller. Daar vertrouw ik op, maar eenvoudig gaat het niet worden”, vervolgt Van Leeuwen.

Het vertrouwen baseert de technisch directeur op de uitstekende sfeer in de spelersgroep, die volgens hem ‘een voorwaarde is om goed te kunnen presteren’. “Er is plezier, er is vriendschap, de jongens zijn bereid elkaar te helpen. Die spelers die er half augustus waren, hebben veertien dagen alleen maar over de openingswedstrijd tegen Sparta gesproken. De hunkering was enorm. Het leidde op het veld tot strijdbaarheid, tot een ploeg die ten koste van alles wil winnen”, besluit Van Leeuwen.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op