Volg ons op Social Media

Eerste elftal

Van Losser hekelt persbeleid FC Twente: “Waarom zijn ze zo moeilijk?

Gepubliceerd

op

  / 
richard-peters-leon-ten-voorde-fc-twente

Het is op dit moment allesbehalve hosanna bij FC Twente. De ploeg van trainer Marino Pusic verloor afgelopen vrijdag met liefst 2-5 van Jong Ajax en ondanks die nederlaag is de schade, door de resultaten bij de concurrentie, beperkt gebleven. De nederlaag tegen Jong Ajax was voor de Tukkers alweer de vierde in eigen huis, en de vijfde in totaliteit.

De grote hamvraag luidt echter: wie is de schuldige van de huidige staat van FC Twente? Volgens Bert van Losser wijst iedereen naar Pusic, aangezien hij de eindverantwoordelijke is, maar hij wekt daarmee de suggestie wat anders te willen horen. “Je wil uit mijn mond horen dat Ted van Leeuwen de schuldige is?”, vraagt clubwatcher Tijmen van Wissing. Van Losser ontkent echter dat dat het geval is.

“Ted van Leeuwen wil mij niet te woord staan, dus kunnen wij ook niet naar zijn verhaal luisteren”, aldus Van Wissing, die niet weet waarom de technisch directeur niet geïnterviewd wil worden, bij De Oosttribune op RTV Oost.

Van Losser irriteert zich dan ook mateloos aan het persbeleid bij de Enschedese club. “Waarom zijn ze zo moeilijk bij FC Twente?”, vraagt hij zich af. “Afgelopen vrijdag hadden wij hier een speler van Go Ahead Eagles (Jeroen Veldmate, red.). We hebben al twee/drie keer een speler van Go Ahead gehad, Zwolle, Gerard Nijkamp, komt hier komende vrijdag, Wormuth heeft hier in de studio gestaan.”

“Het lijkt wel alsof Pusic ooit de Champions League heeft gewonnen als voetbaltrainer. Hij kan hier toch gewoon aanschuiven en antwoord geven op vragen? Waarom doen ze dat nooit bij FC Twente?”, vervolgt Van Losser geïrriteerd.

“Hij kan dat inderdaad doen, maar hij kiest daar niet voor”, geeft Van Wissing te kennen. “Wout Brama daar misvraag je nooit op en Peet Bijen staat ook altijd klaar. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het ook altijd flauw is om dezelfde spelers te vragen. Want die Spanjaarden die komen niet aan het woord en die waren toch de hoofdschuldigen afgelopen vrijdag. Die hadden echt een hele zwakke instelling”, is de journalist eerlijk.

Van Wissing heeft wel lovende woorden voor Bijen, die ondanks de zeperd toch netjes voor de camera’s stond. “Die jongen die staat er dan wel en het is wel het grootste drama uit zijn voetbalcarrière, want ik denk dat hij nog nooit zo vernederd is. En zeker niet door een paar beloften van Jong Ajax. Het zit hem er ook niet zozeer in wie er voor de camera staan.”

Van Losser blijft erbij dat de beleidsbepalers wel eens voor de camera mogen komen om het een en ander uit te leggen, daar is Van Wissing het mee eens. “Ze mogen hier best tekst en uitleg komen geven en ik vind dat ze dat ook moeten doen. Maar dan zijn wij er alsnog om de vinger op de zere plek te leggen en op dit moment draait het voor geen meter bij FC Twente”, besluit hij.

5 Reacties

5 Comments

 1. jan willemink

  4 december 2018 at 12:15

  Inderdaad geen wonder, van Losser, van Wissing en ten Voorde zijn alleen maar negatief en schrijven en praten FC Twente alleen maar kapot. Vorig jaar met Verbeek al net zo en daar lopen dan wel weer een aantal zich supporters noemen achteraan. Dat ze bij FC Twente zo kinderachtig zijn om niet voor de microfoon te komen is trouwens ook niet terecht. De supporters en de achterban hebben recht op antwoorden en duidelijkheid, waarom het zo slecht gaat en waarom er zo`n waardeloze, futloze spelersgroep staat en waarom het bestuurlijk ook zo`n grote puinhoop is. Geef duidelijkheid en openheid aan de supporters en de achterban en dat kan alleen maar via de pers in welke vorm dan ook.

 2. Tukkerpower

  4 december 2018 at 12:06

  De Oosttribune op RTV Oost, zeer belangwekkend programma met de creme de la creme van de nederlandse sportjournalistiek. Je begrijpt toch niet dat zo’n Ted van Leeuwen of een Pusic zich niet willen laten interviewen door deze toppers. Zelfs Mourinho of van Gaal zouden hun vingers aflikken om een keer met deze klasbakken om de tafel te mogen.

  • twenteforever

   5 december 2018 at 14:40

   v De Oosttribune is inderdaad zeer belangwekkend ! Met zeer kundige sportjournalisten van een zeer hoog niveau ! Je verwoord het precies zoals ik het ook zie .Maar nu ff serieus ?Wie gaat er nou bij dit soort beunhazen zitten ? Het is echt een lachertje dat gekrijs van die Van Wissing aan te horen ,daarbij heb je ook nog een Bertje van L.als presentator erbij ,nee dank je wel,een keer tien minuten geprobeerd te volgen ,geef mij maar de Snor met zijn vriendjes !

 3. frans

  4 december 2018 at 11:14

  Bij een grote club hoort ook een volwassen houding. En wat vooral gedaan moet worden is meer actie om de trouwe supporters aan zich te binden. Openlijk bekennen dat het nu niet goed is, dat men er alles aan zal doen om het tij te keren en dat de supporter de club moet blijven steunen. En dan vooral iets tastbaars voor de achterban: bij de volgende wedstrijd gratis toegang of zoiets. De liefde kan niet continue van een kant komen. En trainers ontslaan…….al die journalisten zonder trainersdiploma weten het altijd zo goed. De trainers hebben bijna allemaal een goede opleiding achter de rug. Onderzoek heeft aangetoond dat het effect van ontslag meestal nihil is. Het probleem is bijna altijd het materiaal, oftewel de kwaliteit van de spelers. Is ten Hag bijvoorbeeld in een keer een veel betere trainer geworden? Nee, hij kreeg Tadic erbij.

 4. L. Peters

  4 december 2018 at 10:55

  Waarom ze jullie niet meer te woord willen is denk ik gewoon om het feit dat jullie alles wat over FC Twente te melden is veel te kritisch en altijd negatief in het nieuws brengen. Logisch dat je dan dit soort reacties krijgt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

xandro-schenk-training-voorbereiding-fc-twente-tong-2018-2019 xandro-schenk-training-voorbereiding-fc-twente-tong-2018-2019
Eerste elftal2 uur geleden

Duo Bijen-Schenk ijzersterk: “Daar hebben we het ook vaak over gehad”

Na het verlies tegen Jong Ajax leek niemand meer rekening te houden met FC Twente. Na twee overwinningen in de...

joelle-smits-fc-twente-vrouwen-aanvaller-2018 joelle-smits-fc-twente-vrouwen-aanvaller-2018
FC Twente Nieuws2 uur geleden

FC Twente Vrouwen boekt dankzij twee doelpunten Smits vijfde overwinning op rij

Door de overwinning van de mannen zou je bijna vergeten dat FC Twente Vrouwen vrijdag ook gespeeld heeft. Ook zij...

aitor-bapoh-fc-twente-telstar-uit-2018 aitor-bapoh-fc-twente-telstar-uit-2018
Eerste elftal24 uur geleden

VIDEO | Samenvatting: Aitor schiet FC Twente langs SC Cambuur

Na de overwinning in Volendam een week eerder heeft FC Twente ook de uitwedstrijd in Leeuwarden gewonnen. Na 90 minuten...

aitor-cantalapiedra-fc-twente-jong-psv-2018-doelpunt-vieren aitor-cantalapiedra-fc-twente-jong-psv-2018-doelpunt-vieren
Eerste elftal1 dag geleden

Pusic looft Aitor: “Het is wel een linkspoot, die blijven gevoelig”

Een opvlieging van Aitor Cantalapiedra zorgde ervoor dat FC Twente de drie punten vanuit Leeuwarden vrijdagavond meenam naar Enschede. Marino...

rene-hake-jan-van-halst-training-fc-twente-2017 rene-hake-jan-van-halst-training-fc-twente-2017
Eerste elftal1 dag geleden

Hake geeft toe: “Dan zakt mij de moed wel in de schoenen”

Waar Cambuur gezien het spelbeeld recht had op een punt, gingen de punten uiteindelijk mee in de bus richting Enschede....

marino-pusic-coachen-zijlijn-grolsch-veste marino-pusic-coachen-zijlijn-grolsch-veste
Eerste elftal1 dag geleden

Pusic: “Hoogste tijd dat we nu ook thuis onze wedstrijden gaan winnen”

FC Twente boekte vrijdagavond de tweede uitoverwinning op een rij. Na nipt Volendam aan De Dijk verslagen te hebben, was...

Eerste elftal1 dag geleden

Schilder getergd: “Hij mag met zijn kwaliteiten nooit schieten vanaf daar”

Verdiend was het allerminst, maar de drie punten gingen in speelronde achttien mee terug naar Enschede. Er kan ook gesteld...

wout-brama-fc-twente-eagles-teleurgesteld-aanvoerder wout-brama-fc-twente-eagles-teleurgesteld-aanvoerder
Eerste elftal2 dagen geleden

Brama gematigd tevreden: “Gewonnen zonder echt een kans gecreëerd te hebben”

FC Twente won vanavond nipt van SC Cambuur. Van harte ging het niet, maar uiteindelijk zijn het de drie punten...

Eerste elftal2 dagen geleden

FC Twente wint nipt in Leeuwarden en doet weer bovenin mee

In Leeuwarden troffen vanavond SC Cambuur en FC Twente elkaar. Een duel tussen de nummers vier en elf van de...

grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats grolsch-veste-stadion-fc-twente-2014-parkeerplaats
Eerste elftal2 dagen geleden

Druk op organisatie FC Twente baart zorgen: “Die gaat weg, die is weg of wil weg”

Voormalig FC Twente bestuurder Gerald van den Belt zet zijn vraagtekens bij de koers die FC Twente momenteel vaart. Van...

Advertentie