Connect with us

Eerste elftal

Van Oostveen ‘vermist’: “Hij is schijnbaar ondergedoken”

Gepubliceerd

op

bert-van-oostveen-fc-twente

De Graafschap gaat vandaag kijken of het juridische stappen gaat ondernemen naar aanleiding van het besluit van de beroepscommissie, die FC Twente in het gelijk stelde. Hiermee degradeert niet FC Twente, maar de De Graafschap. Enkele dagen later is de woede in Doetinchem nog steeds niet bekoeld.

“Maandag hebben we overleg met onze advocaten en bekijken we of we stappen kunnen ondernemen”, aldus commercieel directeur Martine Zuil in De Gelderlander. Vanavond zullen de raad van commissarissen, aandeelhouders en directieleden bij elkaar komen om te kijken of degradatie naar de Eerste Divisie middels een rechtsgang ongedaan gemaakt kan worden.

Vooralsnog wil de KNVB niet reageren, dit omdat de bond eerst met de clubleiding van FC Twente en De Graafschap om tafel wil, liet persvoorlichter Koen Adriaanse gisterenavond weten. Dit zorgde voor veel scheve gezichten bij De Graafschap, aangezien de Doetinchemse club al enkele malen tevergeefs contact probeerde te krijgen met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. “Hij is schijnbaar ondergedoken”, stelt Zuil. “Terwijl hij daarvoor in deze zaak toch altijd op de voorgrond trad.”

Zuil is verbolgen over het feit dat FC Twente ontsnapt met een boete van slechts 181.000 euro. “Dat is heel bijzonder. We gaan kijken of wij nu stappen kunnen nemen. Ik zet vraagtekens bij de gang van zaken”, vervolgt Zuil, die zich ook over andere dingen verbaast. “We weten niet eens wie de mensen zijn in de beroepscommissie die tot deze uitspraak zijn gekomen.”

De advertentie in De Telegraaf waarin FC Twente een hart onder de riem werd gestoken is ook niet in goede aarde gevallen in Doetinchem. Ook de naam van minister Henk Kamp van economische zaken stond op die pagina. “Van mij mogen daarover kamervragen worden gesteld”, geeft Zuil geïrriteerd aan. “Het lijkt mij niet goed dat een minister zich hiermee bemoeit.”

14 Reacties

Plaats een reactie

14 Reacties

 1. Ger

  Mevrouw het staat u vrij in beroep te gaan en laat uw valse sentimenten aub er buiten.

  21 juni 2016

 2. Wilfrido

  De V.V.Graafschap is gedegradeerd naar aanleiding van hun prestaties 2015-2016.
  F.C. Twente voetbalde niet in de degradatie zone, na zoveelste strafpunten en boetes.
  Zou FC Twente als laatste zijn geeindigd dan was het niet anders dan te degraderen.
  Nu zij aan alle afspraken hebben gedaan rest niets anders dan in de ere-divisie te blijven.
  Zoals eerder verwoord kon de KNVB licentie commissie, FC Twente niet de licentie omzetten.
  Wenst dan FC Twente veel kracht en wijsheid toe met hun nieuwe bestuursleden.

  21 juni 2016

 3. Twente for live

  wat een graf wijf met die lelijke rotkop op sportief vlak gedegradeerd wat kan twente er aan doen dat die scheid boeren niet kunnen voetballen achterlijk wijf

  21 juni 2016

 4. Tukkerpower

  Die Martine Huil moet eens een keer flink afgeragd worden door een paar achterhoekse boeren. Als je de kop van die teef ziet denk ik trouwens dat ze liever een paar boerinnen heeft.

  20 juni 2016

 5. Laat je niet leiden door emoties. .gewoon gedegradeerd…..neet huulen…ait verdan…..en neet drammen over ONS TWENTE

  20 juni 2016

 6. Red

  Onze gunning verkloot nu doen die superboeren het nog dunnetjes over

  20 juni 2016

 7. Roy

  Waarom zou kamp dat niet mogen?

  Zeur wijf.

  20 juni 2016

 8. gast

  Van mij mogen er Kamervragen komen over de ongeregeldheden na de laatste wedstrijd van de Graafschap. Daar hoor je heel weinig van.

  Mw Zuil moet de regelmenetn nog eens nakijken ( of in ieder geval haar advocaat) Ik kan niets vinden waarop de Graafschap aanspraak kan maken. Van meet af aan is aangegeven dat de Graafschap de plaats van Twente in mag nemen als het defintief is dat Twente teruggezet kan worden. Defintief is het pas sinds de BC haar uitspraak heeft gedaan. Die uitspraak is duidelijk. Twente mag blijven en de Graafschap blijft gedegradeerd. Niet meer en niet minder.

  Mw Zuil is nu roomser dan de Paus. Op het moment dat de LC voornemens was om buiten de regels om Twente de degraderen stond ze vooraan om Twente vermanend toe te spreken om deze straf toch maar te accepteren. In beroep gaan zou niet sportief zijn. Nu Twente toch met goed gevolg in beroep is gegaan zijn de rollen omgekeerd en heet het. De Graafschap heeft alle recht om tegen de degradatie in beroep te gaan. Vanwaar deze omslag. Hetzelfde geldt voor de zogenaamde onwetendheid over de beroepsmogelijkheden en wat daar in beslist kan worden. Het is toch van de gekke dat aan de uitspraak van de LC en de KG rechter voorbij gegaan is. Ten minste dat vindt men bij de Graafschap. Waarvoor is er dan de mogelijkheid om in beroep te gaan.

  Daarnaast weer die beschuldiende vinger naar Twente, oh wat zij allemaal wel niet gedaan hebben. Ze vergeet dat dit door de BC afgehandled is en dat deze uitspraak bindend is.

  Dan een politicus er in betrekken, want die heeft toch zomaar zijn handtekening onder de advertentie voor Twente gezet. Wat heeft hij daar mee verkeerd gedaan????

  Waar was de handtekening van de Graafschap en de solidaire ED clubs.

  Ook was mw Zuil een voorloper om nog ten tijde van het beroep Twente weer het mes op de keel te zetten. Zodat ze ( de Graafschap) er zo goed mogelijk af zou komen. Het leifste Twente te laten degraderen en dan an Twente ook nog eens een tegemoed koming verlangen voor gederfde inkomsten.

  Diezelfde mw Zuil die het allemaal zo goed wist, verzint nu weer allerlei niet ter zaken doende excuses, niet om een vergoeding bij de KNVB te bewerkstelligen ( het enige waarbij ik me voor kan stellen dat ze heeeeeeeeeeeeeeel misschien aanspraak kan maken) maar spelen in de ED te verlangen. Daarbij schuwt ze het niet om het functioneren van de KNVB en de BC aan de kaak te stellen.

  Ik wens haar succes. P.S. Ik heb niets tegen de Graafschap, maar vindt ook niet dat deze zich in deze kwestie sportief en solidair opgesteld heeft.

  20 juni 2016

  • F.Noce

   Ik zie in de media zo weinig goed verwoorde onderbouwde stellingen zoals deze en het is een opluchting om ook zulke reacties te lezen of je er nu mee eens bent of niet .Ik zie dat ook bij Twente online op het forum , waarbij men alles onderbouwd wat gezegd wordt . Natuurlijk heb je op zo’n grote forum altijd wel reacties die niet van een grote intelligentie getuigen en emotie de boventoon voert maar over het algemeen geeft men juiste informatie en stellingen die bevecht kunnen worden mocht je er niet mee eens zijn . Misschien is het wel zo dat het om onze club gaat en dan wil je natuurlijk alles weten en doe je er echt moeite voor om de bovenste steen naar boven te halen . Ik blijf het gevoel houden dat zelfs zulke mensen als Mw Zuil niet van alle informatie zijn voorzien of gewoon kiezen om blind te zijn door emotie als ze zegt dat Twente slechts met 181.000 euro is bestraft en er genadig vanaf komt . Immers geduderende 3 jaar heeft FC Twente meerdere straffen gehad die schade hebben veroorzaakt in de vorm van TV gelden omdat men puntenvermindering heeft gekregen. Talloze boetes ook door de KNVB en de FIFA . 3 jaar uitsluiting van Europees voetbal en zo zijn er vast meer straffen geweest , maar dat is wat ik weet als een simpele FC Twentesupporter die de sociale media in de gaten houdt en waarom in Godsnaam weet deze vrouw het dan niet ? Het is mij een raadsel , maar een raadsel die uiteindelijk niet belangrijk is en ik kan die informatie niet vanuit hier in mijn woning in hun hersenen douwen . Wel constateer ik dit en het irriteert mij dat mensen zo makkelijk uitspraken doen ( oneliners ) die gewoon niet kloppen of zoals in deze specifieke uitspraak mbt die 181.000 euro boete er aanvullende informatie bijgelevert moet worden als je eerlijk uit de hoek wilt komen , maar goed ..what to do ? Niks en gewoon doorgaan met onze club . Twenteforever . Ik ben het zonder meer eens dat we door het oog van de naald zijn gekropen , maar het is te belachelijk voor woorden dat men alle straffen als kline tikjes op de hand zijn geweest , want de schade wordt berekend in de miljoenen en miljoenen . Schatting is 7 tot 10 miljoen . Alleen het onderzoeken van 120 transfers heeft Twente een miljoentje gekost , de compensatie naar ECV is 2 miljoen etc etc etc etc etc Mw Zuil …………………………………………………………………………………………….

   20 juni 2016

 9. Rosamusic

  Deze boete is niet zomaar een boete maar één bovenop alle anderen. de Vijverberg heeft het sportief slecht gedaan en moet degraderen. Twente daarentegen ondanks alle punten aftrek heeft het heel goed gedaan…..basta ……geen gezeik meer.

  20 juni 2016

 10. Rastukker

  kansloos huulerds

  20 juni 2016

 11. hans

  Jullie zijn hier zelf schuld aan
  had meer punten gehaald.
  Geen schuld aan fct geven.
  bij je zelf te rade gaan
  makkelijk he jankers.

  20 juni 2016

 12. Twentesupporter

  Met je eens Dennis!!!!

  20 juni 2016

 13. Dennis

  Zoere proem

  20 juni 2016

Laatste Nieuws

FC-Twente-PSV-Selectie-Supporters-Grolsch-Veste-Juichen-Seizoen-2022-2023 FC-Twente-PSV-Selectie-Supporters-Grolsch-Veste-Juichen-Seizoen-2022-2023
Eerste elftal2 uur ago

FC Twente – Vitesse bijna uitverkocht: Scoor nu de laatste kaarten!

Na twee weken interlandvoetbal wordt komend weekend de competitie weer hervat. FC Twente speelt in de eigen Grolsch Veste en...

karim-el-ahmadi-fc-twente-utrecht-2004 karim-el-ahmadi-fc-twente-utrecht-2004
FC Twente Nieuws2 uur ago

El Ahmadi wijst FC Twente opnieuw af en gaat kijken bij Feyenoord

Karim El Ahmadi is eerder dit jaar gestopt als profvoetballer. Hij kon in 2020 terugkeren bij FC Twente, maar wees...

stroomkastje-fc-twente-aucke-vleerstraat-enschede-2022 stroomkastje-fc-twente-aucke-vleerstraat-enschede-2022
Eerste elftal4 uur ago

GAAF! Stroomkast krijgt uniek FC Twente ontwerp aangemeten

Sinds korte tijd zijn er in Enschede een aantal stroomkasten verfraaid. Deze keer kreeg Martyn aka TinusTegengas het verzoek om...

phillip-cocu-trainer phillip-cocu-trainer
Eerste elftal17 uur ago

Vitesse strikt Phillip Cocu voor treffen met FC Twente

Komend weekend hervat FC Twente de competitie met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers kenden een slechte start van het...

luc-castaignos-fc-twente-logo-training luc-castaignos-fc-twente-logo-training
FC Twente Nieuws18 uur ago

Clubloze Castaignos duikt op bij Onder 21 van FC Groningen

Luc Castaignos is terug op de Nederlandse velden. De 29-jarige spits is opgedoken bij FC Groningen waar hij mee gaat...

grolsch-veste-zonsondergang-zijkant-2020 grolsch-veste-zonsondergang-zijkant-2020
Eerste elftal19 uur ago

Supporters bieden plek aan in auto: Van Amsterdam tot Sprang-Capelle

FC Twente heeft een nieuwe service waarbij supporters een plek in de auto aan kunnen bieden aan andere supporters. Via...

jill-roord-oranje-vrouwen jill-roord-oranje-vrouwen
FC Twente Nieuws19 uur ago

Jill Roord kreeg megacontract aangeboden: “Dat verdient geen mannelijke speler van FC Twente”

Jill Roord stond afgelopen zomer in de belangstelling van FC Barcelona. De Spaanse club wilde haar graag overnemen en de...

grolsch-veste-hoofdingang-overdag grolsch-veste-hoofdingang-overdag
Eerste elftal1 dag ago

Grolsch Veste decor voor finales Nations League: Alle datums en mogelijke landen

Enschede mag zich opnieuw opmaken voor een groot toernooi. Na het EK voor vrouwen in 2017, wordt Enschede één van...

uitvak-twente-supporters-az-twente-alkmaar-2022 uitvak-twente-supporters-az-twente-alkmaar-2022
Eerste elftal2 dagen ago

“FC Twente heeft supporters, Ajax heeft vooral fans”

FC Twente heeft een hondstrouwe achterban. Er worden veel jaarkaarten verkocht en de sfeer in De Grolsch Veste is fantastisch....

grolsch-veste-tweede-ring-uitbreiding grolsch-veste-tweede-ring-uitbreiding
Eerste elftal2 dagen ago

Moet en kan FC Twente De Grolsch Veste uitbreiden?

FC Twente heeft op dit moment een stadion met een capaciteit van 30.000 toeschouwers. De tweede ring op de Diekmantribune...