Van Staa fileert Vitesse-goalie: "Deze keeper is toch een aanfluiting?"

Speelronde 21 was er weer eentje waarbij de keepers een hoofdrol opeisten. Bij PSV werd Drommel naar de bank verwezen, maar of dat zo slim was. Mvogo blunderde door onder de bal door te schieten. 2-1 voor AZ en drie punten verspeeld. In Enschede was het Vitesse-doelman Jeroen Houwen die een nachtmerrie beleefde.

De 25-jarige doelman ging meerdere keren opzichtig in de fout. De grootste fout maakte hij vlak voor rust door de bal uit zijn handen te laten glippen. Hij wilde de bal uitgooien, maar zag plots Smal opduiken. Hij hield in waardoor hij de bal verloor.

Van Wolfswinkel onderschepte de bal, gaf deze af aan Limnios die dacht te gaan scoren. Het was echter Vitesse-verdediger Rasmussen die de bal met de hand van de lijn haalde. Rood voor de verdediger en een strafschop voor FC Twente. Van Wolfswinkel faalde niet en scoorde de 2-0.

Jan van Staa en Tijmen van Wissing hebben geen goed woord over voor de onervaren doelman. "Laten we heel eerlijk zijn, deze keeper is toch een aanfluiting?", zo begint Jan van Staa bij de Oosttribune waarna Van Wissing het even af maakt.

"Hij kan zichzelf nog corrigeren door die bal te pakken, maar dan laat hij de bal weer op z'n knie vallen. Het hing van knulligheden aan elkaar. En dan naait hij ook nog zijn teamgenoot, die eigenlijk de beste keeper is, Magnussen."

Na afloop van de wedstrijd verklaarde Houwen dat hij in de rust zijn excuses aan had geboden aan zijn collega's en met name Rasmussen. De reactie van de Deen was veelzeggend. Hij hoorde de doelman aan en zweeg.