Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Staa gaat FC Twente niet meer analyseren: “Het ging heel snel in een keer”

Van Staa gaat FC Twente niet meer analyseren: “Het ging heel snel in een keer”

Dinsdagmiddag werd voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa verrassend aangesteld als trainer van Go Ahead Eagles. De nieuwe functie van de voormalig trainer en scout van de Enschedese club betekent dat hij minder te zien zal zijn als analist bij RTV Oost Sport, wat hij sinds afgelopen zomer deed.

“Je zal me missen aan die tafel hé?”, zegt Van Staa lachend tegenover Tijmen van Wissing van RTV Oost. “Het ging heel snel in een keer. Zo zit je in de studio en zo sta je op het veld. Zo kan het gaan in de voetballerij, maar het is wel leuk om weer terug te zijn op het veld.”

Het ging in een stroomversnelling, normaal zou ik zulke dingen al eerder zeggen aangezien ik niet zulke geheimen heb. Soms mag je dingen wel naar buiten brengen en soms niet, maar dit was echt een overval. Thuis waren ze ook al overvallen door de situatie, dat het zo snel ging. Normaal gesproken heb je wat meer tijd en zou je kunnen denken: moeten we dat niet na de winterstop doen, maar daar is nu geen sprake van.

Toch zal Van Staa niet definitief stoppen als analist bij RTV Oost. “Tuurlijk, dat blijf ik wel bij doen. Maar ik moet wel m’n momenten kiezen. Het belangrijkste is dat ik m’n energie hier in moet steken en als ik uitgenodigd word, zal ik daar weer heel graag aanschuiven.”

De oefenmeester heeft in ieder geval een duidelijk doel voor ogen in de komende maanden: de play-offs halen. “Ik denk gezien de achterban en de spelersgroep, dat ze dat moeten kunnen halen. Je moet ook niet gelijk roepen dat we kampioen willen worden. Dat wil iedereen, maar op het moment waar we nu staan met z’n allen, is de play-offs halen een hele belangrijke taak”, besluit Van Staa.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op