Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van ’t Schip verwacht hectische wedstrijd: “Je kunt het duel van morgen vergelijken met een finale”

Van ’t Schip verwacht hectische wedstrijd: “Je kunt het duel van morgen vergelijken met een finale”

Dinsdagavond om 18:30 uur wordt in de Grolsch Veste afgetrapt tussen FC Twente en PEC Zwolle. Voor beide clubs een zeer belangrijke wedstrijd. De Tukkers strijden tegen rechtstreekse degradatie terwijl PEC Zwolle nog volop strijdt voor een plek die recht geeft op het spelen van de Europese play-offs.

PEC Zwolle heeft het momenteel lastig en won slechts één van de laatste negen wedstrijden. Hierdoor kunnen de Zwollenaren nog naast de felbegeerde play-off ticket grijpen. De wedstrijd tegen FC Twente is dan ook cruciaal, zo vindt PEC trainer John van ’t Schip. “We moeten bijblijven en resultaten gaan boeken, anders wordt het steeds moeilijker. De spanning is na afgelopen weekeinde alleen maar toegenomen.”

“Het wordt een hectisch potje”, vervolgt Van ’t Schip. “Maar dat zijn ook de wedstrijden die je graag wilt spelen. Je kunt het duel van morgen vergelijken met een finale.”

“We moeten kijken hoe iedereen er na zaterdag mentaal voor staat, maar op het blessurevlak zijn er geen problemen bijgekomen. Spelers zijn moe, maar dat zijn die van FC Twente ook. Als je niet twee wedstrijden in vier dagen kunt spelen, alleen omdat je een beetje moe bent, dan zit er iets niet goed”, besluit de oefenmeester in gesprek met De Stentor.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op