Twente Insite

FC Twente Nieuws

Van Wissing: “Wout Brama rendeert ook beter met Bijen achter zich”

Van Wissing: “Wout Brama rendeert ook beter met Bijen achter zich”

Tegen FC Dordrecht wist hij te scoren en gisteravond was het opnieuw raak voor Peet Bijen. Marino Pusic leek na de wedstrijd tegen Roda JC voor een ander centraal duo te kiezen, want tegen TOP Oss koos de oefenmeester voor Nacho – Gonzalez en moest Bijen naar de bank. Sinds Dordrecht is Bijen weer helemaal terug. Hij speelt solide en met twee goals uit drie wedstrijden kan hij aardige cijfers weerleggen.

“Ik ben wel fan van Peet Bijen”, begint Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. “Een maand geleden was hij nog uit de gratie, dat begreep ik totaal niet. Soms wordt er een beetje lacherig over hem gedaan; op sommige fora wordt hij al ‘Petra’ genoemd.”

“Ik vind het een goede verdediger, aan de bal zeker”, gaat de journalist verder. “Hij heeft nu zelfvertrouwen en hij scoort. Leuk toch. De supporters moeten zich ook kunnen identificeren met het team. Alleen Spanjaarden vind ik ook een beetje overdreven.”

Presentator Bert van Losser vraagt of de Hengeloër meer krediet verdient. “Ik vind van wel”, antwoordt Fardau Wagenaar. “Ik snapte ook niet dat hij op de bank terecht kwam. Vind ik ook totaal niet terecht. Het was ook zo’n jongen die er altijd stond. Niet dat hij destijds goed was, maar dat was niemand. Zo’n Twentse jongen, ik zou daar altijd voor gekozen hebben.”

Van Wissing: “Wout Brama rendeert ook beter met Bijen achter zich. Die Gonzalez en Nacho achterin, dat was zo traag waardoor Brama al in de laatste lijn die bal kwam ophalen. Brama zie je nu steeds meer op het middenveld. Ik denk dat Brama ook wel zijn zegje heeft gedaan over de basisplek van Peet Bijen.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op