FC Twente - FC Groningen 4-1 2012-2013

FC Twente heeft vandaag haar eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen met 4-1 gewonnen. Nacer Chadli en nieuweling Dusan Tadic scoorden ieder tweemaal in de eigen Grolsch Veste en waren daarmee de absolute uitblinkers van deze wedstrijd. Bacuna zorgde voor het enige doelpunt aan Groningse kant. Door deze overwinning is FC Twente koploper in de eredivisie.

FC Twente begon sterk aan haar eerste thuiswedstrijd, waarbij ruim 29.000 toeschouwers waren. Het eerste doelpunt liet echter even op zich wachten, maar na 30 minuten was het eindelijk zover. Na een prachtige pass van Tadic haalde Chadli verwoestend uit. Enkele minuten later was het wederom raak: Tadic scoort uit de rebound van een gemiste kopbal van Chadli.

Aan het begin van de tweede helft zakte Twente even in, maar in de 54e minuut was het opnieuw raak voor de Tukkers: Chadli schoot raak na een voorzet van Tadic. Uitgeraasd was de Servische nieuweling Tadic echter nog niet: na een pass van Rosales schoot hij wederom raak tegen de club waarvoor hij vorig seizoen nog speelde.

In de slotfase lukte het de Groningers toch nog om iets terug te doen. Leandro Bacuna scoorde na goed werk van Zeefuik. Daarmee werd de eindstand bepaald op 4-1.

Wedstrijdstatistieken FC Twente - FC Groningen 4-1

1-0 Chadli (30)
2-0 Tadic (33)
3-0 Chadli (54)
4-0 Tadic (71)
4-1 Bacuna (83)

Arbiter: Wegereef
Geel: Magnasco, Van Dijk

FC Twente: Mihaylov, Rosales, Douglas, Bjelland, Schilder, Janssen, Brama, Fer (Gutiérrez/84), Tadic (Verhoek/88), Bulykin (Castaignos/70), Chadli.

FC Groningen: Da Silva, Magnasco, Van Dijk, Sparv, Johansson, Bacuna, Ajilore (Kieftenbeld/37), Kwakman, Schet (Hiariej/72), Zeefuik (Suk/85), Texeira.