Twente Insite

FC Twente Nieuws

Velderman zet alle seinen op rood om Munsterman scenario te voorkomen

Velderman zet alle seinen op rood om Munsterman scenario te voorkomen

Algemeen directeur Erik Velderman leverde afgelopen week een sluitende begroting in bij de KNVB. De club gaat door de degradatie terug van 30 naar 18 miljoen. Het kostte pijn en moeite om de begroting rond te krijgen waardoor er nagenoeg geen geld meer over is om te investeren in de spelersgroep. Dit is dan ook de reden dat Velderman alle seinen op rood heeft gezet en er vooralsnog niet wordt geïnvesteerd. De directeur wacht op het geld dat voort moet komen uit de verkoop van een deel van de aandelen.

FC Twente wil graag 25% van haar aandelen verkopen tegen een prijs van 14 miljoen euro. Met dit geld zou FC Twente twee jaar de tijd hebben om te promoveren uit de eerste divisie. Volgens sponsoren die aanwezig waren tijdens de vergaderingen heeft FC Twente de financiën momenteel goed in orde. Echter ontbreekt er nog een duidelijk plan van de directie voor de voorwaarden van aandelenverkoop. De aandeelhouders willen onder andere een plek in de Raad van Commissarissen.

“Iedere ondernemer wil iets anders, dus moet je als club met een helder plan komen en zeggen: dit is het. En vervolgens vragen: doe je mee of niet? Zoals het nu gaat, is het te vrijblijvend en kom je er niet uit. Zeker niet voor 1 juli, zoals de bedoeling is. Terwijl sponsors best bereidheid is om wat te doen”, aldus één van de potentiële nieuwe aandeelhouders tegenover Kuitert en Ten Voorde van de TC Tubantia.

Velderman wil echter geen risico’s nemen en wil koste wat het kost voorkomen dat hij dezelfde fout maakt als Munsterman en van der Laan in het verleden; Geld uitgeven dat er niet is. “We moeten financieel heel zorgvuldig handelen, dat geldt zeker voor contracten met nieuwe spelers en trainers. We weten wat we willen, maar dingen duren in deze fase altijd te lang. We willen niet dezelfde fouten als in het verleden maken en dat betekent dat we alles nog strakker langs de financiële meetlat moeten leggen.”

Hierdoor is de kans dus klein dat er op zeer korte termijn spelers worden aangetrokken. Toch heeft Velderman goede hoop. “We voeren momenteel constructieve gesprekken met potentiële investeerders. Zij hebben aangegeven dat er zeker animo is om wat te doen voor de club, de komende periode gaan we dat handen en voeten geven”, besluit Velderman tegenover de TC Tubantia.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Tally HoKieknwatwort Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Tally Ho
Gast
Tally Ho

Velderman is een boekhouder die denkt in risico’s en budgetten en naar voren is geschoven door Dik Wessels. Niet onlogisch in deze tijd van crisis, maar de keerzijde is dat deze man niet een goede selectie als hoogste prioriteit heeft en elk risico schuwt. En om te promoveren zullen we toch ook een beetje risico moeten nemen. Lastige spagaat lijkt mij.

Kieknwatwort
Gast
Kieknwatwort

Rood is de kleur…