Twente Insite

FC Twente Nieuws

Verbeek: “Allemaal leuk en aardig, maar het gaat nu wel om punten halen”

Verbeek: “Allemaal leuk en aardig, maar het gaat nu wel om punten halen”

Gertjan Verbeek pakte afgelopen weekend zijn eerste punt sinds zijn aanstelling als hoofdtrainer van FC Twente. Tegen Ajax speelden de Tukkers met 3-3 gelijk en vooral de manier van spelen beviel Verbeek. Voorafgaand aan de wedstrijd zette de oefenmeester zijn spelers op scherp.

“We hebben gezegd: allemaal leuk en aardig, maar het gaat nu wel om punten halen. Ook FC Twente kan degraderen”, vertelt Verbeek in de Voetbal International. “Je probeert iedere dag het gedrag van spelers te be├»nvloeden en ze mee te krijgen in het strijdplan. Als je tegen een voetballend betere ploeg als Ajax speelt, moet je dat compenseren met strijd en passie. Ook in de tweede helft, na een 2-0 achterstand, toonden de jongens de bereidheid om in de wedstrijd terug te willen komen.”

Verbeek hoopt de stijgende lijn vanaf nu door te zetten. “Als we met deze instelling iedere wedstrijd ingaan, dan hoeft FC Twente niet te degraderen.”

De aankomende weken staan er nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma waarin FC Twente een aantal directe concurrenten treft. Aankomende zaterdag treft FC Twente als eerst ADO Den Haag thuis. Vier dagen later zal de ploeg van Gertjan Verbeek op bezoek gaan bij NAC Breda, waarna het gelijk de zaterdag erop Vitesse thuis treft. Een week later staat de uitwedstrijd tegen Excelsior op het programma.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op