Twente Insite

FC Twente Nieuws

Verbeek blikt terug: “Trekken aan een dood paard heeft geen zin”

Verbeek blikt terug: “Trekken aan een dood paard heeft geen zin”

Het vooraf gedroomde huwelijk tussen Gertjan Verbeek en FC Twente is uitgelopen op een deceptie. Dit seizoen kreeg de oefenmeester de kans bij zijn grote liefde, maar al snel werd hij weer op straat gezet. Woensdagavond blikte de oefenmeester bij VI Oranje Bijft Thuis terug op zijn snelle ontslag.

De oefenmeester is duidelijk over wat zijn leermoment was bij FC Twente. “Dat trekken aan een dood paard geen zin heeft. Ik ben vijf maanden onderdeel van een FC Twente dat steeds verder wegzakte. Ik heb proberen daar verandering in aan te brengen, maar dat is me niet gelukt. Dat is een teleurstelling”, aldus Verbeek.

Verbeek zelf heeft er naar eigen zeggen alles aangedaan. “Wat kun je in vijf maanden betekenen? Die veranderingen gaan niet van vandaag op morgen. Wat je er vandaag instopt daar heb je morgen geen resultaat van. Zeker op het moment dat de resultaten tegenvallen, dan krijg je alleen maar meer weerstand. Dat is ook heel erg gestuurd door de sociale media en dat wordt steeds erger. Dan is er geen houden meer aan en kom je in een vicieuze cirkel terecht, waar je niet meer uit komt”, beseft hij.

Toch speelden er ook randzaken. “Dan komen er ook steeds meer dingen naar boven die nog steeds lopen of nog opgelost moeten worden en dan gaat het ook over financiën en de personele bezetting”, vervolgt Verbeek.

“Ik heb getracht met mijn kennis, ervaring en intelligentie iets teweeg te brengen. Dat is niet gelukt. En ik zou niet weten wat ik anders had kunnen en moeten doen. Uiteindelijk is wel gebleken dat het niks heeft uitgemaakt”, besluit hij.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
IvanRobbieEddy Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Ivan
Gast
Ivan

“Wat kun je in vijf maanden betekenen?”, zo vraagt Verbeek zich af. Welnu, in 5 maanden kun je Twente van een veilige plaats naar kansloze degradatie voeren. Maar Verbeek heeft er alles aan gedaan dit te voorkomen. Dat het niet lukte, lag niet aan hem maar aan alle anderen. Wat een droplul!

Eddy
Gast
Eddy

een echte goeie trainer was het wel gelukt maar hij was uiteindelijk middelmaat en omschrijft het goed
Hij was ook een eigenwijs dood paard

Robbie
Gast
Robbie

Een echt goede trainer had ook het verschil niet kunnen maken. Een ziek paard krijg je met geen mogelijkheid over een horde…