Twente Insite

FC Twente Nieuws

Verbeek lovend over El Hamdaoui en lijkt aanvaller vast te willen leggen

Verbeek lovend over El Hamdaoui en lijkt aanvaller vast te willen leggen

De kans dat FC Twente werk gaat maken van Mounir El Hamdaoui lijkt groot. Dit valt op te maken uit de lovende woorden die Verbeek uitsprak in gesprek met FOX Sports. De 33-jarige aanvaller is nu anderhalve week op proef en hoop een contract af te dwingen in Enschede. Verbeek sprak niets dan goeds over de aanvaller die in het verleden onder meer uitkwam voor Fiorentina en Ajax.

“Wij zoeken versterking dus dan probeer je creatief te zijn binnen de financiële mogelijkheden die we hebben. En dan moet je het hebben van spelers die of geen verplichtingen hebben, en dat heeft El Hamdaoui niet. Hij staat niet onder contract bij een club. En huren daar heb ik al wat over gezegd. Dat zie ik niet zitten. Je moet van speler op aan kunnen en Mounir wil zich graag nog bewijzen. Die heeft nog bewijsdrang en is nog niet uitgevoetbald. Ondanks z’n leeftijd van 33 jaar en al heel wat meegemaakt zegt hij: ik heb er nog steeds heel veel plezier aan. En op het moment dat blijkt dat hij voor ons een versterking zou kunnen zijn, dan moet je kijken of je er financieel uit komt.”

Verbeek wilde voor de camera nog niet zeggen of Mounir een contract krijgt aangeboden. “Dat hoort Mounir niet te weten te komen via een interview met FOX. Ik denk dat het in het vorige antwoord wel ligt opgesloten.”

“Die jongens hebben het voetbal op straat geleerd. De ene woont dan wel in Amsterdam en de ander in Rotterdam, dus dat is water en vuur, maar ze komen natuurlijk ook uit dezelfde cultuur. Ze kennen elkaar goed en goede spelers weten elkaar altijd te vinden. Ik heb ook altijd gezegd dat als je goede voetballers hebt, het niet uitmaakt op welke positie je ze zet. Dan vindt een elftal z’n eigen weg.”

“Dit zijn geroutineerde jongens. Assaidi weet wat er gevraagd wordt, El Hamdaoui weet wat er gevraagd wordt, dus daar heb je wat minder sturing. Het gaat om de grote lijn. Wat wil de trainer en in welk systeem wil hij voetballen. Wat verwacht hij bij balverlies en bij balbezit. En voor de rest moet je die jongens ook niet volpompen met allerlei voetbalopdrachten want die hebben voetbalgogme van hunzelf. En dat moet je alleen maar begeleiden en niet voorzeggen.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op