Twente Insite

FC Twente Nieuws

Verbeek tevreden: “Gelukkig viel het met kunst en vliegwerk onze kant op”

Verbeek tevreden: “Gelukkig viel het met kunst en vliegwerk onze kant op”

FC Twente wist gisteravond met 2-1 te winnen op bezoek bij NAC Breda. Oussama Assaidi was de grote uitblinker en wist twee keer te scoren voor de club uit Enschede. Trainer Gertjan Verbeek zag in het begin van de wedstrijd een nerveus spelend FC Twente, maar vond dat zijn ploeg zich uiteindelijk goed herstelde.

“Ik vond dat wij in het begin van de wedstrijd behoorlijk wat last hadden van de knal die wij vorige week zaterdag kregen”, vertelt Verbeek op de persconferentie. “Uiteindelijk kwamen wij daar goed doorheen. Wel een nerveus begin, maar daarna kwamen we daar goed overheen. We werden gevaarlijker met positiespel en omschakelingsvoetbal.”

FC Twente had in het begin van de wedstrijd moeite met opbouwen. Gertjan Verbeek wijdt dit aan de te grote afstand tussen de verdedigers en aanvallers. “Ik vond dat wij het veld veel te lang hadden. Vooral in verdedigend opzicht. De afstand tussen mijn centrale trio en de twee spitsen was veel te groot. Dat hebben wij de tweede helft iets anders gedaan, waarbij de twee spitsen iets minder naar voren stonden. Daarmee lokte wij NAC, dat toch dominanter was in het veldspel, toch naar voren. Dat gaf in de omschakeling meer ruimte aan ons en dat hebben wij heel goed bespeeld.”

Verbeek was uiteindelijk blij met de treffers van Assaidi. “Het is illustratief dat wij op 1-0 voor komen en daarna vanuit een standaardsituatie weer op 1-1 komen. Met de ruimtes die ontstonden wist Oussama Assaidi met zijn kwaliteiten daar optimaal gebruik van te maken en een tweede keer te scoren. In het laatste kwartier ontstond er een spelletje waarin NAC nog de gelijkmaker had kunnen maken om er minimaal een punt aan over te houden. In die situatie hebben wij het niet goed gedaan waardoor het lang spannend bleef. Het viel gelukkig dit keer onze kant op met kunst en vliegwerk. Een hele goede drie punten halen we hier en zijn we uiteraard blij mee.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op