Twente Insite

FC Twente Nieuws

Verbeek waarschuwt supporters: “Kans dat er in de winter wat bij komt is niet zo groot”

Verbeek waarschuwt supporters: “Kans dat er in de winter wat bij komt is niet zo groot”

Met negen punten uit dertien wedstrijden is FC Twente terug te vinden op de zestiende plek. Een plek die de club dwingt om deel te nemen aan de promotie/degradatie play-offs. Tijdens de naderende winterstop gaat ook de transferwindow weer open, maar volgens Verbeek is de kans klein dat FC Twente actie gaat ondernemen om de selectie te versterken.

“Niet omdat we niet willen, maar omdat we niet kunnen. Natuurlijk juichen we het toe als er een directe versterking komt, maar vind je die op dit moment? In de situatie waarin we zitten is het moeilijk iets te doen.”

Verbeek is persoonlijk geen voorstander van tussentijdse versterkingen. Hij verwijst hier naar de clubs als Roda JC die vorig seizoen de zogenaamde paniekaankopen deden. “Wat heeft het ze gebracht? Helemaal niks.”

Daarnaast is er natuurlijk ook nog het financiële aspect en wijst Verbeek eveneens naar het scoutingsapparaat dat nog niet helemaal is geoptimaliseerd. “Als je een voortreffelijke scouting hebt staan, en je bent voor 95 procent overtuigd van de kwaliteiten van een speler, dan zou je het kunnen doen. Maar kwantiteit zorgt alleen maar voor onrust in de selectie, want je haalt wel een positie binnen.”

Toch zal Verbeek geen ‘nee’ tegen echte versterkingen, maar heeft dan wel een aantal eisen. “Wij blijven scherp op ontwikkelen en als we iemand kunnen halen, dan zullen we het niet laten. Maar we vinden dat je een speler niet alleen voor nu moet halen, maar ook meteen voor volgend seizoen en het seizoen erop. En niet iemand voor zes maanden”, besluit Verbeek in gesprek met Ten Voorde van de Tubantia.

Zijn winteraankopen noodzakelijk bij FC Twente?


3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
T assenrobert g.Rene Boumeester. Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
T assen
Gast
T assen

Laten ze beter gaan spelen ze krijgen er ook genoeg voor

robert g.
Gast
robert g.

Als je geen kop hebt is het juist moeilijk uit een raam te kijken , ons middenveld is blessure gevoelig misschien kunnen we wat mensen halen die makkelijk uit een raam kunnen kijken ?

Rene Boumeester.
Gast
Rene Boumeester.

Het is heel gemakkelijk als je geen kop hebt kun je niet uit het raam kijken.We hopen maar op de sponsoren dat ze wat willen doen.