Twente Insite

FC Twente Nieuws

“Verbeek wilde dat ik met de auto kwam, omdat hij rust in de bus wou hebben”

“Verbeek wilde dat ik met de auto kwam, omdat hij rust in de bus wou hebben”

Ruim twee weken geleden werd bekend dat Sjors Ultee geen toekomst meer heeft bij FC Twente. De assistent-trainer was afgelopen seizoen werkzaam bij de club uit Enschede, maar werd na de aanstelling van toenmalig trainer Gertjan Verbeek als ‘overbodig’ beschouwd.

“Mijn rol werd ineens heel beperkt, want Verbeek nam een eigen assistent (Jan de Jonge, red.) mee”, blikt Ultee terug bij Podcasten met Petersen. “Met Pusic was ik eigenlijk eerste assistent, maar onder Gertjan was ik op papier de vijfde of misschien zelfs wel zesde man. De keeperstrainer kwam ook nog over me heen, want Sander Boschker ging op de bank zitten. Gertjan kende mij niet eens, dus persoonlijk kon het niet zijn”

“Ik vond het natuurlijk wel jammer, dat spreekt voor zich”, vervolgt Ultee. “We gingen bijvoorbeeld naar PSV-uit en toen gaf Verbeek aan dat ik met de auto moest komen, omdat hij in de bus rust wilde hebben. Na een paar weken merkten we al, vooral in het tactische gedeelte, hoe hij over voetbal dacht en de spelers. Hoe dat samen kwam, werd heel moeizaam. De ideeën die hij had over spelen en trainen, waren heel anders dan die de spelers hadden. Dat is niet erg als je wint, want dan gaan ze geloven in je werkwijze”, aldus Ultee.

Foto: Pro Shots

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op