Vermoeid FC Twente Vrouwen strandt in de achtste finales

Vanavond speelde FC Twente Vrouwen haar return tegen FC Barcelona Vrouwen. Vorige week verloren ze met 1-0 in eigen huis. Dus de dames wisten wat hen te doen stond. In een opnieuw niet hoogstaande wedstrijd werden er ook dit keer geen potten gebroken. FC Twente Vrouwen ging ook deze wedstrijd met 1-0 ten onder.

In de eerste helft zie je duidelijk dat FC Barcelona de bovenliggende ploeg is. Ze voetballen makkelijk en zorgvuldig. Daarentegen is FC Twente slordig en ogen zij vermoeid. De enige die enigszins uit kon blinken tijdens deze helft, was Ubachs. De keepster wist meerdere keren knap redding te bieden. In de 25e minuut valt voor Barcelona het eerste doelpunt. Dit brengt de stand op 1-0. Met deze stand gaan wij ook de rust in. [google]

FC Twente Vrouwen is in de tweede helft beter opzoek naar de gelijkmaker. Ze spelen sterker en creëren meer kansen. Ondanks dat weten ze de bal niet in het net te krijgen. Voor Barcelona komt er meerdere keren een goede kans op de 2-0 voorsprong, maar Ubachs verdedigt haar doel goed. Voor FC Twente is er nog een grote kans in de laatste speelminuut, de bal komt tegen de lat en ook hieruit blijkt dat het doelpuntje ze niet is gegund.

Het hoofdstuk UEFA Women’s Champions League is na vanavond voor de FC Twente Vrouwen teneinde gekomen.