FC Twente Nieuws

Verontwaardiging heerst: "Profclubs en staatssteun, dat bekt niet lekker."

Verontwaardiging heerst: "Profclubs en staatssteun, dat bekt niet lekker."

Er gaat veel geld om in de voetbalwereld, enorm veel. Voetballers die een fortuin verdienen aan het spelen van voetbalwedstrijden. Bovendien zijn de verschillen erg groot. Voetballers verdienen vaak meer dan mensen die een beroep uitoefenen die belangrijker wordt geacht. Menno Tamminga van het NRC houdt zich met deze zaken bezig.

Johan Cruijff verdiende destijds 'slechts' 100.000 euro. Dit stond bovenaan het contract, gevolgd door een rookverbod. Daar ging de voetballegende op een geheel eigen wijze mee om. "Daar had Cruijff wat woorden doorgestreept en toegevoegd. Nu las de zin: de speler doet zijn best niet te roken." schrijft Menno Tamminga. Eisen stellen hebben voetballers altijd al gedaan. Echter, de eisen die in de tijd van Johan Cruijff werden gesteld door sterspelers staan totaal niet in verhouding met de eisen van de voetballers die nu hun geld opstrijken in de voetbalwereld. Tamminga noemt deze voetballers dan ook zonder enige twijfel graaiers.

De verdiensten van topmanagers zijn eveneens een punt van discussie. Echter worden zij er op aangesproken en voetballers niet. Reden hiervoor is dat de verrichten van een voetballer zichtbaar zijn en die van een manager vaak niet. Het salaris van een voetballer wordt bepaald door zijn kwaliteiten op het veld. Echter zit er een keerzijde aan, er zijn ook zat voetballers die een topsalaris opstrijken zonder de sterren van de hemel te spelen.

[google] In het bedrijfsleven is een bonus een mooi extraatje. In de voetbalwereld is het al bijna vanzelfsprekend dat iemand een bonus of zelfs meerdere bonussen ontvangt. "Nergens is het contrast tussen vette contracten en armzalige toestanden zo schril als bij clubs in geldnood. PSV. FC Twente." vervolgt Tamminga zijn verhaal.

Dan heb je nog de banken die zich bemoeien met de voetbalwereld en de injectie van de gemeente Eindhoven aan voetbalclub PSV. En als het er uiteindelijk op aankomt willen de verantwoordelijken hier niets over zeggen. Professionele voetbalclubs verlangen dat de gemeente hen wel helpt wanneer dat nodig is. Het bedrijfsleven biedt vaak uitkomst voor clubs als bijvoorbeeld PSV. Het is uiteraard wel zo dat de gemeente niet alleen betaald voetbalclubs de helpende hand biedt. "Maar de suppoosten, badmeesters en de vrijwilligers in het amateurvoetbal ontvangen niet de ronkende bedragen van topvoetballers dankzij één-tweetjes die met belastinggeld mogelijk zijn gemaakt." besluit Menno Tamminga.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties