Verrassend FC Twente nipt onderuit tegen Feyenoord, prachtgoal Fredrik Jensen (video)

FC Twente is de competitie begonnen met een nederlaag tegen Feyenoord. In een uitverkochte Kuip verloren de manschappen van René Hake, die verrassend startte zonder Alexander Laukart en Tom Boere, met 2-1 van de regerend landskampioen. Ondanks de nederlaag zal er zeker ook positief terug worden gekeken op de wedstrijd. FC Twente toonde karakter en liet met name in de eerste helft bij vlagen goed voetbal zien.

FC Twente begon vol strijd aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans. Holla stuurde Jensen weg, maar de Fin stuitte op doelman Bijlow. In de 23e minuut kwam de thuisploeg uit het niets op de 1-0 door een doelpunt van Jorgensen. FC Twente liet zich niet uit het veld slaan en in de 38e minuut scoorde Jensen de gelijkmaker. Dit deed hij door een schitterende pegel van buiten de zestien meter.

De tweede helft begon FC Twente fel, maar kwam het steeds meer onder druk te staan. Het resulteerde in de 61e minuut in de 2-1. Het doelpunt kwam op naam van voormalig FC Twente aanvaller Steven Berghuis. In de 86e minuut mocht Tom Boere alsnog zijn officiële debuut maken voor FC Twente. Direct daarna was het de andere invaller, Buckley-Ricketts, die de 2-2 had moeten maken. Hij kreeg de bal vrij voor het doel, maar werkte de bal ongelukkig over.

[google]Opstelling FC Twente:
Brondeel, Ter Avest, Andersen, Thesker, Trajkovski, Holla, Van der Heyden (71. Laukart), Jensen, Gjorgjev (75. Buckley-Ricketts), George en Kvasina (86. Boere).

Opstelling Feyenoord:
Bijlow, Haps, Van der Heijden, Botteghin, Diks (85. St. Juste), Vilhena, El Ahmadi, Toornstra (71. Amrabat), Boëtius, Jorgensen, Berghuis

Gele kaarten:
12. Kvasina, 29. Thesker, 53. Jensen, 56. Toornstra, 77. Laukart, 94. Haps.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente Topcoach Competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Win mooie prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.