De Oranje Leeuwinnen hebben zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd in voorbereiding op het WK verloren. In Toronto ging de ploeg van Roger Reijners met 2-1 onderuit tegen Zweden, de nummer vijf van de wereldranglijst. FC Twente-speelster Anouk Dekker speelde de gehele wedstrijd mee.

De Oranje Vrouwen speelden onder erbarmelijke omstandigheden, de regen kwam met bakken uit de lucht en de Vrouwen speelden op het veld waar normaliter American Football op wordt gespeeld. Doordat er zaterdagavond voetbal op gespeeld werd, waren er speciale gele lijnen aangelegd die het speelveld moesten duiden. De overige lijnen zorgden echter voor veel verwarring.

In de eerste helft deelden beide ploegen wat speldenprikjes uit, echter kregen de beide teams geen noemenswaardige kansen. Vlak voor rust kwamen de Leeuwinnen op een 0-1 voorsprong door Manon Melis. Vanity Lewerissa schoot in eerste instantie op de doelman, waarna Melis de rebound binnenschoot.

Na rust zette Zweden aan en kwam Oranje in de problemen. Loes Geurts ging bij de 1-1 van Lotta Schelin en de 2-1 van Kosovare Asslani niet geheel vrijuit. Bij de gelijkmaker van de Zweedse Vrouwen kwam de doelvrouw te vroeg, en bij de 2-1 dacht Geurts dat het zondagschot Asslani naast zou gaan. De bal viel echter binnen.

[google]Direct na de voorsprong van de Zweedse ploeg werd de wedstrijd gestaakt omdat het begon te onweren. De wedstrijd heeft een halfuur stilgelegen. Toen de wedstrijd weer werd hervat konden de Oranje Vrouwen het tij niet meer keren. Waardoor de laatste testcase voor het WK nipt verloren ging.

Naast Anouk Dekker kwam ook Shanice van de Sanden in actie, de vleugelaanvaller van de FC Twente Vrouwen kwam direct na de stillegging in het veld. Voormalig FC Twente-middenvelder Sherida Spitse speelde ook de gehele wedstrijd.

Op zondag 7 juni begint het WK voor de Oranje Leeuwinnen, om 3 uur 's nachts, is de aftrap van het eerste duel tegen Nieuw-Zeeland.

Scoreverloop: 43. Melis 0-1, 53. Schelin 1-1, 59. Asslani 2-1

Opstelling Nederland: Geurts, Hogewoning (46. Van Dongen), Van den Berg, Hoogendijk, Van Lunteren, Spitse, Van de Donk, Dekker, Van de Ven, Melis (61. Van de Sanden), Martens (37. Lewerissa).