Direct na het zetten van zijn handtekening bij FC Twente, vloog Halil Dervisoglu af naar Turkije om zich aan te sluiten bij de selectie van Jong Turkije. Dinsdagavond kwam hij in actie en viel zowel positief als ook negatief op.

Dervisoglu ging met Turkije op bezoek in Engeland, het land van zijn werkgever Brentford FC dat hem verhuurde aan FC Twente. Dervisoglu startte in de basis en in de eerste helft kreeg hij een gele kaart.

In de tweede helft kreeg de aanvaller bij een 1-0 achterstand de opgelegde kans om de score gelijk te trekken vanaf de penaltystip. Helaas werd zijn strafschop gekeerd door doelman Aaron Ramsdale.

Ook Jong Engeland mistte een strafschop, maar twee minuten voor tijd viel de allesbeslissende 2-0 alsnog. In de tweede minuut van de blessuretijd deed Dervisoglu nog wat terug namens Jong Turkije. Hij nam de bal fraai aan en passeerde de doelman deze keer wel. Door deze eretreffer eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Jong Engeland.