[google]Afgelopen donderdag speelde FC Twente in de eerste ronde van de KNVB Beker tegen FC Utrecht. Helaas kwam er snel een eind aan het bekeravontuur, in de eigen Grolsch Veste werd er met 1-3 verloren van de ploeg uit de Domstad. De ploeg van trainer René Hake begon voortvarend aan de wedstrijd en kreeg binnen vijf minuten via Enes Ünal al een grote kans op de 1-0 voorsprong, helaas voor de Turkse spits wist FC Utrecht-doelman Robbin Ruiter deze bal te stoppen.

Na 17 minuten spelen kwamen de Tukkers op achterstand door een doelpunt van Richario Zivkovic, de spits scoorde door een schot van Nacer Barazite van richting te veranderen. Al vroeg in de tweede helft kwam FC Twente op gelijke hoogte door een treffer van Ünal. Lang leek het af te gaan stevenen op een verlenging, tot een arbitrale dwaling van de grensrechter de 1-2 van Sebastien Haller inleidde. Zivkovic gooide in een blessuretijd via een prachtige counter de wedstrijd op slot. Met zijn tweede van de avond zorgde hij voor de 1-3.