FC Twente was woensdagavond tegen het Friese ONS Sneek met 3-1 te sterk in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi. Haris Vuckic, Adnane Tighadouini en Michael Liendl waren namens de Tukkers trefzeker in Sneek.

[google]FC Twente begon met Adanane Tighadouini, Haris Vuckic en Stefan Thesker in de basis. Na 15 minuten schoot Haris Vuckic de 1-0 binnen. In de 36e minuut kwam FC Twente op 2-0. Na een goede pass van Haric Vuckic, wist Adnane Tighadouini in het strafschop de bal langs ONS Sneek keeper Huisman te schieten.

FC Twente kwam moeizaam tot kansen. In de tweede helft wist Michael Liendl op prachtige wijze de 3-0 scoren. De Oostenrijker schoot de bal tegen de onderkant van de lat het doel in. Maar het kon nog mooier bewees ONS Sneek aanvaller, Curty Gonzales. De 27-jarige spits schoot de bal vanuit een lastige hoek in de kruising. De wedstrijd eindigde hiermee in 1-3.

De ploeg van René Hake zal het in tweede ronde opnemen tegen FC Eindhoven. De wedstrijden zullen plaatsvinden op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober 2017. Uitsluitsel over de speeldatum volgt nog.