Afgelopen nacht speelde Chili een vriendschappelijke interland tegen Paraguay. FC Twente-middenvelder Felipe Gutiérrez maakte in deze wedstrijd een uitstekende indruk. Met twee doelpunten had de Chileen in belangrijk aandeel in de 3-2 overwinning van zijn land.

[google]Op papier was het een vriendschappelijke wedstrijd, alleen in Zuid-Amerika zijn de oefenwedstrijden niet zo vriendschappelijk. Er wordt altijd op het scherpst van zijn snede gespeeld. In een harde openingsfase was het Gutiérrez die na acht minuten de 1-0 voor Chili aantekende, na een mooie en vlotte aanval. Ondanks het betere van het spel wisten de Chilenen de scoren niet uit te breiden.

In de tweede helft kreeg Chili daar de rekening voor gepresenteerd. Na rust kwam Paraguay namelijk op een 1-2 voorsprong via Cecilio Dominguez en Jorge Benitez. In de 64ste maakte Felipe Gutiérrez met de tweede van de avond de gelijkmaker, waarna Arsenal-speler Alexis Sanchez de winnende maakte: 3-2.