Woensdagavond stond voor FC Twente de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma. Eredivisionist SC Heerenveen was de tegenstander. De Tukkers kwamen op voorsprong, maar de Friezen kwamen uiteindelijk langszij: 1-1.

Heerenveen dacht in de beginfase op voorsprong te komen via Nemanja Mihajlovic, maar zijn doelpunt werd afgekeurd. Het eerste gevaar aan Twentse zijde kwam van Tim Hölscher. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald

Aanwinst Ulrich Bapoh brak de ban voor de club uit Enschede. Dankbaar maakte hij gebruik van een blunder van Heerenveen-doelman Trevor Doornbusch.

Mihajlov nam vijf minuten voor tijd wraak voor zijn afgekeurde goal. In minuut 85 veranderde hij de Friese 0 in een 1 op het scorebord. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd in Friesland.

Opstelling: Brondeel; Van der Lely (60' Roemeratoe), Bijen (60' Browning), Jensen (46' Felix), Maria (60' El Idrissi); Brama (46' Laukart), Van der Heyden (60' Smith), Hölscher (60' Van de Schepop); George, Bapoh (60' Zerrouki, 86' Madi) en Trotman (46' Fernandes)

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!