Op 19 mei exact een jaar geleden, besloten FC Twente en Tim Hölscher om het tot medio 2019 doorlopende contract te ontbinden. De aanvallende middenvelder kwam niet voor in de plannen van René Hake en vertrok transfervrij naar de Eagles. Hier gebeurde hetzelfde. Exact acht maanden nadat hij had getekend bij de club uit Deventer, werd het contract alweer ontbonden.

Ted van Leeuwen, voormalig technisch eindverantwoordelijke bij FC Twente en momenteel bij het Deense Esbjerg, zag zijn kans schoon en nam contact op met de Duitser. Beide partijen kwamen een contract overeen tot het einde van het huidige seizoen en voor het eerst in jaren klopt het voor Hölscher. Hij speelt wekelijks met rugnummer tien en is nog volop in de race voor de titel en de hierbij horende promotie naar het hoogste Deense niveau. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft Esbjerg een achterstand van slechts één punt op koploper Vejle BK.

Afgelopen weekend deed Hölscher persoonlijk goede zaken in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Roskilde. De bezoekers kwamen in de eerste helft brutaal op voorsprong, maar in de tweede helft ontpopte de 23-jarige Hölscher zich als matchwinner. In de 54e minuut scoorde hij de gelijkmaker en in de 92e minuut scoorde hij uitermate belangrijke 2-1. Hieronder de beelden.

Update: Nu Rutten heeft afgezegd zou Ted van Leeuwen zijn benaderd om de taak als technisch eindverantwoordelijke in te gaan vullen bij FC Twente. KLIK HIER VOOR MEER.