Je moet over heel wat vechtlust beschikken om van een 2-0 achterstand uiteindelijk een 2-3 overwinning te maken. FC Twente beschikte over deze vechtlust. In een wedstrijd met twee gezichten wist de ploeg van trainer René Hake uiteindelijk om met 2-3 te winnen in het Koning Willem II stadion. Een overwinning die voor rust zeker niet verwacht werd.

Na rust kreeg één speler het echter gigantisch op zijn heupen: spelmaker Hakim Ziyech. Met een vrije trap uit een onmogelijke hoek zorgde de Marokkaanse middenvelder al voor de aansluitingstreffer. Voorbereidend werk van de 23-jarige linkspoot zorgde er voor dat Chinedu Ede de 2-2 tegen de touwen kon jagen. Daarmee was de koek echter nog niet op.

[google]Een fantastische vrije trap van Ziyech in de 79ste minuut maakte het feest voor de Tukkers helemaal compleet. Vanaf de linkerkant krulde de linkspoot de bal in de rechter kruising over Kostas Lamprou. 'De Grote Hakim Ziyech-show' was compleet, ware het niet dat het nog mooier had kunnen zijn.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kon de majestueuze middenvelder, die door menigeen werd vergeleken met Johan Cruijff, de 2-4 nog maken na een geweldige actie waar hij drie verdedigers van Willem II naar adem snakkend en op de grond liggend achterliet ware het niet dat hij de bal net naast het doel stiftte.

Samenvatting Willem II - FC Twente (2-3)