Spartak Moskou heeft maandagavond de wedstrijd tegen Rubin Kazan met 2-1 gewonnen. Na een 0-1 ruststand in het voordeel van de bezoekers trok voormalig FC Twente-aanvaller Quincy Promes vlak na de rust de stand gelijk.

De 24-jarige vleugelaanvaller, die ook als '10' uit de voeten kan maar tegen Rubin Kazan als spits speelde, draaide zich bij zijn treffer knap vrij en schoot vervolgens raak in de kruising. Later in de tweede helft, vlak nadat Denis Glushakov Spartak op een 2-1 voorsprong had geschoten, kreeg Promes zijn tweede gele kaart nadat hij op de voet van zijn tegenstander ging staan.

[google]Door deze overwinning blijft Spartak Moskou koploper van de Russische competitie met een voorsprong van vijf punten op nummer twee Zenit St. Petersburg. Mocht Spartak kampioen worden, en dus Champions League voetbal halen, of gewoon Europees voetbal halen dan kan de transfersom van Promes, die 11,5 miljoen euro bedroeg, nog oplopen met enkele tonnen tot miljoenen euro's.

Er was de afgelopen week veel kritiek op Promes, die op 16 september voor het laatst trefzeker was. Zo werd er beweerd dat de vleugelaanvaller een transfer wilde forceren en volgens Andrey Chervichenko, voormalig voorzitter van Spartak Moskou, maakte Promes zich schuldig aan 'Chinese sabotage'.