Nadat Jans aangaf spelers te gaan wisselen voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen werd al snel de link gelegd met Daan Rots. De 20-jarige aanvaller startte de laatste drie wedstrijden als basiskracht en na de wedstrijd tegen AZ zat hij er helemaal doorheen. Tegen alle verwachtingen in besloot Jans de jonge aanvaller toch te laten staan en daar kreeg hij geen spijt van.

Rots speelde gedreven en schuwde ook het verdedigende werk niet. Een minuut na de 1-0 van Van Wolfswinkel kreeg Rots een levensgrote kans om de 2-0 te scoren. Hij stond op twaalf meter oog in oog met de doelman van sc Heerenveen, maar zag zijn inzet gekeerd worden.

Nadat de wereldgoal van Zerrouki was afgekeurd vanwege buitenspel, was het Rots die vlak voor rust de ploeg alsnog op 2-0 zette. Hij onderschepte een te korte terugspeelbal van Van Ewijk op de doelman van sc Heerenveen en tikte met links beheerst binnen.

Volgende week wacht voor FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Groningen, en als er niets bijzonders gebeurt dan zal Jans geen enkele reden hebben om de aanvaller uit Groenlo te wisselen. Sinds Rots een basisplek kreeg toegewezen wonnen de Tukkers alle wedstrijden waarin de aanvaller ook nog eens twee keer scoorde.

Het is een uitermate knappe prestatie van de speler die weet dat de concurrentie binnen de selectie moordend is. Misidjan is inmiddels teruggekeerd van een blessure, maar die moet op dit moment genoegen nemen met een plek op de bank en invalbeurten.

Na afloop van de wedstrijd tegen sc Heerenveen werd de overwinning uitbundig gevierd met het uitverkochte uitvak. Hier pakte Daan Rots even zijn moment. Hieronder de heerlijke beelden.