Vrijdagavond opende FC Twente het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie met een wedstrijd tegen directe concurrent Sparta Rotterdam. In De Grolsch Veste boekte de ploeg van trainer Marino Pusic direct een belangrijke 2-1 zege.

Alle drie de doelpunten werden gemaakt in de eerste helft en werden gemaakt door Ulrich Bapoh (1-0), Lars Veldwijk (1-1) en Tom Boere (2-1). In de tweede helft werd de thuisploeg vaak teruggedrongen door de bezoekers uit Rotterdam, desalniettemin capituleerde FC Twente niet.

Toen de vier minuten blessuretijd eindelijk afgelopen waren, was er sprake van een heuse explosie van vreugde in De Grolsch Veste. De overwinning werd dan ook uitbundig gevierd met de spelers van FC Twente. Hieronder enkele sfeerbeelden na afloop van de kraker tussen FC Twente en Sparta Rotterdam.