Video terugblik: FC Twente altijd strijdlustig tijdens duels in Kerkrade

Aankomende zaterdag gaat FC Twente op bezoek bij Roda JC. De wedstrijd zal het eerste duel zijn in de tweede seizoenshelft en daarin treft FC Twente gelijk een directe concurrent. De Tukkers staan momenteel 16e in de eredivisie en wisten na 18 wedstrijden 15 punten binnen te slepen. Vier punten meer dan de ploeg uit Kerkrade die terug te vinden is op 17e plaats. Met een overwinning zou FC Twente goede zaken doen op de ranglijst. FC Twente ging in totaal 48 keer eerder in de eredivisie op bezoek bij Roda JC. Hieronder een aantal samenvattingen van eerdere ontmoetingen tussen de twee ploegen in Kerkrade.

[google] Tijdens de wedstrijd van afgelopen seizoen eiste middenvelder Fredrik Jensen een heldenrol op. De 21-jarige Fin wist FC Twente in de eerste helft al een 2-0 voorsprong te bezorgen. In de tweede helft maakte spits Enes Ünal, een kwartier voor tijd, de derde treffer. FC Twente won de wedstrijd met 3-0.

Tijdens de uitwedstrijd op 15 februari 1997 wist FC Twente binnen een halfuur al op een confortabele 2-0 voorsprong te komen door doelpunten van Arnold Bruggink en Niels Oude Kamphuis. Toch wist Roda JC vlak voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren, 1-2. In de tweede helft trok FC Twente de wedstrijd naar zich toe door een doelpunt van Paul Bosvelt, 1-3.

In het seizoen 2013-2014 had de ploeg uit Enschede een zware kluif aan de Roda JC. FC Twente kwam voor rust op achterstand en moest zich verweren tegen een strijdend Roda. Pas in de tweede helft wist FC Twente gevaarlijker te worden. Luc Castaignos scoorde in de 68e de gelijkmaker voor de Tukkers. Nog geen 10 minuten later kwam FC Twente op voorsprong door een treffer van Quincy Promes. [ligatus]