Video terugblik: FC Twente doorgaans ijzersterk tijdens thuisduels tegen ADO Den Haag

Aankomende zaterdag neemt FC Twente het in de Grolsch Veste op tegen ADO Den Haag. De ploeg van Gertjan Verbeek speelde vorige week op knappe wijze gelijk tegen Ajax en hoopt de stijgende lijn door te zetten tegen de Hagenezen. De wedstrijd zal voor de 36e keer in Enschede gespeeld worden. Hieronder een aantal beelden van eerdere ontmoetingen tussen de twee clubs.

Vorig seizoen speelde FC Twente in de Grolsch Veste een ijzersterke wedstrijd tegen de club uit Den Haag. Voormalig FC Twente spits Enes Ünal bracht FC Twente al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. Later scoorde de Turkse spits nogmaals. Bersant Celina en Kamohelo Mokotjo maakten de andere twee treffers.

[google] In het seizoen 2011-2012 wist FC Twente in de Grolsch Veste met maar liefst 5-2 te winnen van ADO Den Haag. De ploeg uit Den Haag kwam via een penalty van Lex Immers op voorsprong, maar twee minuten daarna bracht Marko Janko FC Twente weer op gelijk hoogte. Douglas, Luuk de Jong (2x) en Emir Barjrami maakte hierna de andere vier treffers namens FC Twente.

FC Twente kwam tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag in het seizoen 2009-2010 al vroeg op achterstand door een doelpunt van ADO Den Haag aanvaller Wesley Verhoek. De ploeg van toenmalig FC Twente trainer Steve McClaren liet het er niet bij zitten. Bryan Ruiz bracht FC Twente voor rust op gelijke hoogte. Na rust was de spits opnieuw trefzeker. Kenneth Perez maakte de derde treffer namens de club uit Enschede. [ligatus]