VIDEO | Tien jaar geleden: FC Twente debuteert in de Champions League

Het is vandaag exact tien jaar geleden dat FC Twente haar debuut maakte in de Champions League. Het gebeurde op 14 september 2010 nadat de ploeg voor het eerste kampioen was geworden van Nederland. FC Twente ontving Inter Milaan en hield de titelhouder op een knappe 2-2. Hieronder een fraaie video met een terugblik op die eerste Champions League wedstrijd van FC Twente.

Het werd een wedstrijd die de supporters niet snel meer zullen vergeten. Inter kwam via Sneijder op een 1-0 voorsprong, maar zes minuten later was het Theo Janssen die via een schitterende vrije trap de 1-1 achter doelman Julio Cesar werkte.

Tien minuten later kwam FC Twente zelfs op een 2-1 voorsprong. Hierbij kreeg het hulp van Diego Milito die de bal van Theo Janssen in eigen doel werkte. Nog voor rust scoorde Eto'o de gelijkmaker en toen werd het billenknijpen. Toch hield de ploeg van Preud'homme stand en hield het een belangrijk punt over aan het treffen met de titelhouder.