Hakim Ziyech is één van de WK-gangers met een geschiedenis bij FC Twente. De aanvallende middenvelder leefde lang in onmin met de bondscoach waardoor hij niet meer uit wilde komen voor Marokko. Eind augustus besloot de Marokkaanse bond de coach te vervangen, waarna Ziyech zich weer beschikbaar stelde.

Marokko zit in poule F samen met Kroatië, België en Canada. Donderdag speelde de ploeg de laatste oefenwedstrijd voor de start van het WK en daarin liet Ziyech van zich horen. De technicus scoorde een wereldgoal vanaf eigen helft. Beelden van deze schitterende treffer onderaan het bericht. Toch was er ook een smetje op de wedstrijd want Ziyech viel in de tweede helft geblesseerd uit. Of hierdoor het WK in gevaar komt is nog niet bekend. De wedstrijd tegen Georgië eindigde in een 3-0 overwinning.