Video

Video: Jeugdexponent FC Twente op bijzondere manier gepresenteerd bij York United

Video: Jeugdexponent FC Twente op bijzondere manier gepresenteerd bij York United

In 2014 werd Brem Soumaoro (foto links) bestempeld als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van FC Twente. Hij zat meerdere keren op de bank bij de eerste selectie, maar tot een officieel debuut in Twente 1 kwam het niet. In 2017 vertrok de middenvelder naar Go Ahead Eagles en via Italië, Nederland en Cyprus is hij nu in Canada neergestreken.

De 8-voudig international van Liberia heeft na een half jaar clubloos te zijn geweest een eenjarig contract met een optie tot 2025 getekend bij York United. De jonge club komt uit in de Canadian Premier League en is afkomstig uit Toronto. De thuiswedstrijden worden gespeeld in York Lions Stadium met een capaciteit van 4.000 plekken.

Soumaoro is inmiddels 26 jaar en York United is na FC Twente zijn zesde club. Na FC Twente speelde hij achtereenvolgens voor Go Ahead Eagles, AS Livorno, MVV, FC Den Bosch, PAEEK Kyrenia (Cyprus) en vanaf nu dus voor de Canadese club die pas in 2018 werd opgericht.

Dat ze bij York United blij zijn met Soumaoro blijkt wel uit de moeite die de club heeft gedaan om de middenvelder te presenteren. Hij kreeg een schitterende presentatievideo met daarin een hoofdrol voor Dr Nash uit de film A Beautiful Mind. De rol wordt gespeeld door acteur Russel Crowe.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties