Voetbalacademie

15-jarig Israëlisch talent was onlangs op proef bij FC Twente en 'maakte veel indruk'

15-jarig Israëlisch talent was onlangs op proef bij FC Twente en 'maakte veel indruk'

FC Twente heeft een Israëlisch talent op proef gehad bij de Academie. De vijftienjarige middenvelder is via Ron Dor, een twintigjarige scout die vorig jaar nog werkzaam was bij FC Twente, bij de stage terechtgekomen. Het gaat om Idan Kapelnner, die momenteel speelt bij Hapoel Tel Aviv Onder 17.

Ron Dor is een scout die vorig jaar nog werkzaam was bij FC Twente. Daar scoutte de Israëliër spelers voor het eerste elftal met behulp van videoanalyses. Dor heeft een hoge pet op van het aanstromende talent in Israël en heeft er dan ook voor gezorgd dat één landgenoot mee kon trainen bij de FC Twente/Heracles Academie. Natuurlijk kwam de vraag naar boven hoe de vijftienjarige middenvelder, geboren in 2007, het heeft gedaan. Volgens Dor heeft het 'enorme talent' veel indruk gemaakt.

Een Israëlische speler is duur voor FC Twente, omdat het land niet in de Europese Unie zit. Kapelnner beschikt echter ook over de Poolse nationaliteit, een land dat wél in de EU zit. Daardoor zou FC Twente de middenvelder een normaal contract aan kunnen bieden in plaats van een heel duur contract, dat aangeboden moet worden aan spelers die niet afkomstig zijn uit de EU. Dat zou het wellicht interessant kunnen maken voor de Enschedeërs, mits ze natuurlijk écht geïnteresseerd zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties