Voetbalacademie

'Comeback-koningen' Onder 16 slaan wéér toe: PSV twee keer in vier dagen de klos

'Comeback-koningen' Onder 16 slaan wéér toe: PSV twee keer in vier dagen de klos

Het begint een ongekend fenomeen te worden: FC Twente/Heracles Onder 16 dat terugkomt van een achterstand. Aan het begin van het seizoen werd Ajax na een 0-2 achterstand al met 6-3 verslagen, iets meer dan een week geleden werd een 3-0 achterstand op bezoek bij Sparta Rotterdam omgebogen naar een 3-3 gelijkspel en afgelopen week was PSV tweemaal de klos.

Afgelopen dinsdag ontmoetten FC Twente/Heracles Onder 16 en de leeftijdsgenoten van PSV elkaar in Hengelo voor de beker. De ploeg van trainer Herman Kamminga stond met rust nog 0-2 achter, maar wist het tij volledig te keren en met 4-2 te winnen. PSV kwam zaterdag weer op bezoek en wéér werd er na een achterstand gewonnen. De 'comeback-koningen', zoals we Onder 16 inmiddels toch wel mogen noemen, stonden met 0-1 achter, maar door een vrije trap van Rens Blankenvoort en een doelpunt van Ruud Nijstad werd met 2-1 gewonnen.

Door de overwinning is Onder 16 PSV voorbijgegaan gegaan op de ranglijst. FC Twente/Heracles staat nu derde met twaalf punten uit zeven wedstrijden. Nummers één en twee Feyenoord en Sparta Rotterdam hebben dertien punten, al heeft Feyenoord wel twee wedstrijden minder gespeeld. PSV staat twee punten achter Onder 16, maar heeft nog één duel tegoed.

Naast Onder 16 speelden vier andere Academie-teams een wedstrijd. Onder 18 won na een wel hele vroege rode kaart van de doelman van SC Cambuur - binnen dertig seconden moest hij het veld al verlaten - eenvoudig met 3-0. Onder 15 verloor met 1-5 van FC Volendam, Onder 14 ging met 3-4 onderuit tegen sc Heereveen en Onder 13 was met 3-1 te sterk voor Voetbalacademie NEC. De wedstrijd van Onder 21 tegen Go Ahead Eagles werd afgelast, omdat het veld in Deventer door regenval niet bespeelbaar was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties