Voetbalacademie

Nieuwe selectie Onder 21: Zeven nieuwelingen en vijf contractspelers FC Twente

Nieuwe selectie Onder 21: Zeven nieuwelingen en vijf contractspelers FC Twente

De FC Twente/Heracles Academie heeft de nieuwe selectie voor het seizoen 2024-2025 gepresenteerd. Het team staat aankomend seizoen onder leiding van trainer Jord Roos, die doorschuift als trainer van de Onder 18. Roos is de opvolger van Nicky Kuiper, die naar Vitesse vertrok om daar trainer te worden van de Onder 19.

In Onder 21 spelen aankomend seizoen vijf contractspelers van FC Twente: Juliën Mesbahi (18), Mats Rots (18), Irakli Yegoian (20), Jort Ribbers (19) en Sander Sybrandy (20). Mesbahi, Rots en Ribbers trainen in de voorbereiding mee met het eerste elftal van FC Twente, dat geldt niet voor Yegoian en Sybrandy. De twintigjarige Gijs Besselink zit definitief in FC Twente 1, maar is nog wel gerechtigd om mee te spelen in Onder 21.

Onder 21 verwelkomt zeven spelers die zijn overgekomen van diverse clubs: Maximilian Baafi (Eimsbütteler TV), Dennis Barendsen (Batavia '90), Ilias el Bouchibti (SV Charlois), Jim van der Logt (De Graafschap), Milan Pierik (FC Ommen), Ruben Radstake (De Graafschap) en Mauro Smit (AFC).

Bekijk hieronder de volledige nieuwe selectie, met de contractspelers dikgedrukt.

Keepers: Dennis Barendsen, Leco Zeevalkink (trainingskeeper)

Verdedigers: Tim Geypens, Tyrese Gijsbertha, Kick Landkroon, Jim van der Logt, Juliën Mesbahi, Ruben Radstake, Mats Rots, Jop Tijink, Morris de Wilde

Middenvelders: Harrie Kuster, Tiago Codinha, Irakli Yegoian, Milan Pierik, Jort Ribbers, Mauro Smit

Aanvallers: Maximilian Baafi, Ilias El Bouchibti, Mohamed Essakkati, Yaid Marhoum, Shi-Jon Martina, Sander Sybrandy, Semir Lbenay, Derrick Slagveer

Nieuwe indeling Academie

De Academie heeft een nieuwe indeling gekregen. In plaats van een Onder 18-team, komt er nu een Onder 19- en een Onder 17-team. Dit om de stap naar de Onder 21 kleiner te maken, zoals de richtlijnen van de KNVB voorschrijven. Niek Loohuis komt over van PEC Zwolle en wordt de nieuwe Onder 19-trainer, Wietse de Blois wordt overgenomen van FC Emmen en gaat aan de slag als hoofdtrainer van de Onder 17. Jord Roos maakt zoals vermeld de overstap van Onder 18 naar Onder 21.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties