Voetbalacademie

Onder 21 bekert verder na winst in extremis in derby

FC Twente/Heracles Onder 21 hoefde zaterdag niet te spelen in Divisie 1A, maar voor de achtste finale van de beker. Eerder dit seizoen versloeg de ploeg de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch met 4-0. Nu was Go Ahead Eagles de tegenstander, wederom in het eigen Hengelo. Het bleef lang 0-0, maar uiteindelijk ging Onder 21 er met de winst vandoor.

Eerder dit seizoen ontmoetten de teams elkaar al in Deventer in Divisie 2A. Onder 21 won destijds met 0-3. Ondanks de promotie van Onder 21 kwamen de ploegen elkaar weer tegen. Lange tijd bleef het 0-0 en leek het duel af te stevenen of penalty's. Pas in de negentigste minuut sloeg FC Twente/Heracles toe.

Nadat Olaf Kok in de slotfase van de wedstrijd naar de grond ging in het strafschopgebied, gaf de scheidsrechter een penalty. Deze werd benut door Jaden Donald: 1-0. Yaid Marhoum maakte er in de blessuretijd ook nog 2-0 van en bepaalde daarmee de einduitslag. Onder 21 is door naar kwartfinale. Wie daarin de tegenstander is, is nog niet bekend.