Voetbalacademie

Onder 21 pakt laatste strohalm door winnen degradatiekraker in het hol van de leeuw

Onder 21 pakt laatste strohalm door winnen degradatiekraker in het hol van de leeuw

FC Twente/Heracles Onder 21 heeft afgelopen weekend hele goede zaken gedaan in de competitie. De ploeg strijdt tegen degradatie en moest op bezoek bij de directe concurrent NAC. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen waardoor Onder 21 met nog één wedstrijd te spelen weer op een veilige plek staat. Beide treffers kwamen op naam van spits Olaf Kok.

Het is echter nog niet gespeeld, want de onderlinge verschillen zijn minimaal. De onderste twee ploegen degraderen naar het tweede niveau. NAC is hekkensluiter met 10 punten en PEC Zwolle staat één-na-laatst met 11 punten. Onder 21 heeft er net zoveel, maar staat boven PEC Zwolle op basis van een beter doelsaldo van slechts +1.

Dinsdagavond staat de absolute kraker op het programma, want dat gaat FC Twente/Heracles Onder 21 op bezoek bij PEC Zwolle. Bij winst op de Zwollenaren is de kans zeer groot dat de ploeg zich handhaaft. Wordt het gelijk of verliest de ploeg van Nicky Kuiper dan zal de laatste speelronde uitsluitsel moeten geven.

Die laatste speelronde wordt komende zaterdag gespeeld. Onder 21 neemt het dan thuis op tegen FC Groningen. PEC Zwolle speelt dan uit bij ADO Den Haag en NAC moet op bezoek bij De Graafschap. De ploeg uit Breda komt dinsdag niet in actie omdat het al een wedstrijd meer heeft gespeeld van FC Twente/Heracles Onder 21 en PEC Zwolle.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties