Voetbalacademie

Onder 21 verliest in allerlaatste minuut dure punten tegen degradatieconcurrent

FC Twente/Heracles Onder 21 moet vrezen voor degradatie. De kampioen van de najaarscompetitie van Divisie 2A staat onderaan in Divisie 1A, waarin de onderste twee degraderen. De ploeg van trainer Nicky Kuiper had zaterdag uitstekende zaken kunnen doen door directe concurrent PEC Zwolle toe te slaan.

Lange tijd leek het erop dat dit zou gebeuren. Door doelpunten van Jaden Donald en Olaf Kok stond Onder 21 vlak na rust met 2-0 voor. In de 64e minuut deed PEC Zwolle wat terug: 2-1. Onder 21 leek te overleven, maar doelman Timo Jansink moest in de allerlaatste minuut toch vissen. Het werd 2-2, waardoor de ploeg dure punten verloor in de strijd om degradatie.

Door de remise staat hekkensluiter Onder 21 nog altijd twee punten onder PEC Zwolle, de nummer zes van de competitie die uit acht teams bestaat. PEC heeft tien punten, net als NAC Breda, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld dan PEC en FC Twente/Heracles. Onder 21 heeft acht punten uit elf wedstrijden. De ploeg heeft echter alles nog in eigen hand. Aankomende zaterdag om 14:45 uur staat het uitduel tegen NAC op het programma, de dinsdag erop is PEC weer de tegenstander, deze keer in Zwolle. Op zaterdag 20 mei om 15:00 uur sluit Onder 21 de competitie in eigen huis af tegen FC Groningen.