Voetbalacademie

Onder21 wint na knotsgekke slotfase uit bij De Graafschap

De prestaties van Onder21 zijn wisselvallig. De eerste wedstrijd werd thuis teleurstellend verloren van NAC, maar in de tweede speelronde wist het FC Groningen in eigen huis met 1-0 ter verslaan. Het was voor de Groningers de eerste nederlaag sinds begin september 2022. In de derde speelronden werd thuis nipt met 1-0 verloren van Feyenoord en vorige week werd Onder21 op een 6-2 nederlaag getrakteerd door Almere City FC.

Dit weekend kreeg de ploeg van Nicky Kuiper de kans op revanche en de tegenstander was De Graafschap. Het werd een knotsgekke wedstrijd waarbij de drie punten pas in de laatste minuut werden veiliggesteld. FC Twente/Heracles Academie Onder21 won met 3-2. Alles gebeurde op bezoek in de Achterhoek.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong en raakte Kok namens de Academie de paal. Na rust ontsnapten de Tukkers toen De Graafschap ook het aluminium raakte. In de 62e minuut scoorde Onder21 de gelijkmaker via Martina en in de 75e minuut was het Yegoian die FC Twente/Heracles op een 1-2 voorsprong zette. In de 88e minuut kwamen de Superboeren op gelijke hoogte, maar toen was dat Kok van FC Twente. In de eerste helft raakte hij de paal, maar in de slotminuut van de tweede helft was het wel raak 2-3 en winst voor FC Twente/Heracles Onder 21.

Na vijf speelronden staat FC Twente/Heracles Onder21 op de zevende plek van de in totaal acht. Echter hebben de nummers drie tot en met zeven allemaal zes punten en ligt het allemaal dicht bij elkaar.