Voetbalacademie

Ongekend: Teruggekomen Onder 21 geeft voorsprong helemaal weg in slotfase tegen FC Groningen

Zaterdagmiddag speelde FC Twente/Heracles Onder 21 de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Dat leidde voor kampioen van het najaar tot de eerste nederlaag in de voorjaarscompetitie: er werd op miraculeuze wijze met 2-4 verloren in Hengelo. Dat betekent dat Onder 21 na vier wedstrijden op de vierde plaats staat in de achtkoppige Divisie 1.

Het duel beloofde op voorhand al een kraker te worden: FC Twente/Heracles eindigde in het najaar eerste, FC Groningen werd derde. Het was laatstgenoemde ploeg die op slag van rust de voorsprong pakte op het Trainingscentrum in Hengelo.

In de prachtige tweede helft was het echter FC Twente/Heracles dat binnen mum van tijd de wedstrijd omdraaide. Dat deed het in korte tijd: in de 61e minuut wist Shi-Jon Martina een strafschop te scoren, drie minuten later zorgde Diego van Oorschot voor de 2-1. Die stand bleef lange tijd op het bord staan, maar in de 88e minuut maakte FC Groningen de 2-2. Eén minuut later werd het 2-3 en in de blessuretijd zelfs nog 2-4. Zo werd de comeback van FC Twente/Heracles teniet gedaan door een nog indrukwekkendere comeback van FC Groningen.

Onder 21 heeft daarmee nagelaten goede zaken toen in Divisie 1. Onder 21 had dichterbij koploper Feyenoord, dat niet langs hekkensluiter NEC kwam, en nummer twee FC Groningen kunnen kruipen. De achterstand op beide werd echter zelfs groter: het gat met Feyenoord is van zeven naar acht punten gegaan, met FC Groningen van vier naar zeven punten.