Voetbalacademie

Overzicht Academie: Twee promoties, een kampioenschap en één degradatie

Overzicht Academie: Twee promoties, een kampioenschap en één degradatie

Voor de teams van de FC Twente/Heracles Academie zit de najaarscompetitie erop. Dit seizoen begon de Academie met zes teams in competitieverband: Onder 13, Onder 14, Onder 15, Onder 16, Onder 18 en Onder 21. Nu alle competities zijn afgerond is het tijd om de balans op te maken. Overall heeft de Academie goed gepresteerd met twee promoties.

Onder 13 promoveerde van de Divisie 2A naar Divisie 2 en komt komend seizoen uit op het tweede landelijke niveau. De ploeg werd tweede en greep net naast de titel. Omdat de eerste twee ploegen promoveren was er dus voldoende reden voor een feestje. Onder 21 promoveerde na een jaar afwezigheid weer naar Divisie 1, het hoogste niveau. De ploeg won naast promotie ook de titel.

Voor Onder 18 was het tot op de laatste speeldag spannend. De ploeg promoveerde afgelopen seizoen naar het hoogste niveau, maar vocht vervolgens tot en met de laatste speelronde tegen degradatie. De Tukkers bleven op doelsaldo De Graafschap voor. Hierdoor zal Onder 18 ook komend seizoen uitkomen in Divisie 1.

Onder 15 kende een goed seizoen in Divisie 1. De ploeg waar onder andere het toptalent Benjamin Nagel speelt, eindigde op de vierde plek. Het moest alleen Willem II, Sparta en PSV voor zich dulden. Onder 16, uitkomende in Divisie 2, werd ook vierde en mag komend seizoen opnieuw een poging doen om te promoveren naar Divisie 1.

Er was helaas ook een ploeg die te maken kreeg met degradatie. Onder 14 eindigde als laatste in Divisie 1 met 2 punten uit 14 wedstrijden. Samen met FC Dordrecht degradeerde de ploeg naar Divisie 2. Ajax werd kampioen voor Feyenoord, PSV en AZ. De overige deelnemers waren ADO Den Haag en De Graafschap.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties