Twente Insite

FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente speelster krijgt belangrijke functie bij de KNVB

Voormalig FC Twente speelster krijgt belangrijke functie bij de KNVB

Voormalig FC Twente speelster Kirsten van de Ven is door de KNVB aangesteld al de nieuwe manager vrouwenvoetbal. Ze is hiermee de opvolger van Minke Booij die na het EK van afgelopen zomer afscheid nam bij de voetbalbond. Van de Ven zette het medio 2016 als speelster van FC Twente een punt achter haar actieve carrière als voetballer en hoopt nu een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomst van meisjes- en vrouwenvoetbal.

“De afgelopen jaren is de populariteit van het vrouwenvoetbal enorm toegenomen met als hoogtepunt het gewonnen EK. Met de continu groeiende groep voetballende meisjes en vrouwen vind ik het een enorme uitdaging om de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn carrière in te zetten voor de toekomst van het meiden- en vrouwenvoetbal”, aldus Van de Ven in gesprek met NU.

KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee is in z’n nopjes met het aanstellen van de 87-voudig Oranje international. “Kirsten is jong en bevlogen, heeft in binnen- en buitenland voetbalervaring opgedaan en is van de nieuwe generatie, waardoor ze dicht bij de huidige lichting spelers staat. Kirsten wordt bij de KNVB een verbindende factor richting de Oranjevrouwen, de Eredivisie Vrouwen en de rest van het vrouwenvoetbal.”

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op