Voormalig FC Twente-speler helpt De Graafschap naar finale play-offs

Voor FC Twente is de competitie al lang en breed ten einde, maar in deze weken wordt er nog wel gestreden in de play-offs voor Europees voetbal en voor promotie/degradatie. In de laatstgenoemde play-offs komt De Graafschap in actie en bij die club staat een voormalig FC Twente-speler onder contract. Namelijk Kristopher Vida en de voormalig aanvaller van Jong FC Twente was vandaag zeer belangrijk voor zijn ploeg.

[google]De Graafschap speelde vandaag in eigen huis de return tegen MVV Maastricht. De heenwedstrijd werd door de Doetinchemmers met 0-1 gewonnen en dus was er nog niets gespeeld. Na 21 minuten spelen kwamen de bezoekers uit Maastricht op 0-1 door een doelpunt van Pieter Nys. Ruim een kwartier later maakte Vida de gelijkmaker op De Vijverberg. Met deze stand zou De Graafschap doorgaan naar de finale van de play-offs.

De beslissing viel echter maar niet, waardoor MVV in leven bleef en dus hoop mocht houden. Maar in de blessuretijd van de tweede helft besliste De Graafschap de wedstrijd. Op aangeven van Vida volleerde Karim Tarfi op prachtige wijze de bal in de rechterbovenhoek. Waarmee De Graafschap zicht blijft houden op handhaving in de Eredivisie. In de finale komen de Doetinchemmers uit tegen de winnaar van de wedstrijd tussen VVV Venlo en Go Ahead Eagles (heenwedstrijd 1-0 voor Go Ahead Eagles).