Twente Insite

FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente-trainer kritisch: “Kampioenschap is niet goed geweest”

Voormalig FC Twente-trainer kritisch: “Kampioenschap is niet goed geweest”

Het seizoen 2017-2018 kan zo maar eens een inktzwart seizoen worden voor FC Twente. Zeven speelronden voor het einde is de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de rode lantaarndrager in de eredivisie en het vertoonde spel biedt geen soelaas voor verbetering. Bert Konterman, voormalig jeugdtrainer en assistent-trainer van de beloften van de Enschedese club, is geschrokken van hoe het nu gaat in Enschede.

“Zeker als je een kampioenschap hebt meegemaakt”, aldus Konterman bij De Oosttribune op RTV Oost. “Daar wordt nog constant naar gekeken. Dat is historie en moet je koesteren, maar de situatie in het heden is kritiek. Dat zag je vorig jaar al een beetje en dit jaar zag je die lijn doorgaan.” “Ik vind het wel heel pijnlijk en jammer, want het is een hele grote club met een grote achterban.”

Konterman kijkt ook nog verder terug in het verleden van de Tukkers. “Als je naar de laatste dertig jaar kijkt, spelen ze altijd in de subtop van Nederland en doen ze mee voor Europees voetbal. Dat is de plek van FC Twente.”

De huidige trainer van het Oranje onder 18 denkt dat de problemen in het kampioensjaar al zijn begonnen. “Ik denk dat het kampioenschap niet goed voor de club is geweest. Dat klinkt heel lullig nu en het is achteraf. Maar dat heeft heel veel blindheid gecreëerd op de werkvloer.”

“Dat is geweest en nu moet je weer terug naar je basis. Dat kunnen ze nu nog even niet vinden”, vervolgt Konterman, die nog wel een advies heeft voor de Tukkers. “Kijk naar de omgeving. Wat is FC Twente en waar staat FC Twente voor? Wat is het publiek en wat wil het publiek? Dat is je cultuur en daar moet je naar gaan kijken”, besluit hij.

Reacties

 1. Robert.G. zegt:

  Ben jij tevreden?

 2. Jeanette Heck-Arendsen zegt:

  Oh oh, wat weet iedereen toch wat fout is (gegaan). Nou Konterman, ook JIJ hebt helemaal niets toegevoegd tijdens je periode bij onze club.

  • Tukkerpower zegt:

   Ze vraten allemaal lekker mee uit de succesruif van Joop en nu weten ze allemaal hoe fout het toen al ging, ziek wordt je van dit soort gasten.

  • Bennie Tevreden zegt:

   Pas echt ziek wordt van gasten die op de man spelen maar niet inhoudelijk reageren. Dus wat zegt Konterman hier eigenlijk verkeerd?

  • Tukkerpower zegt:

   Kont-erman zegt niks verkeerd hoor, het is gewoon de zoveelste natte scheet van een kneus met een meninkje.

Laat wat van je horen

*