Twente Insite

FC Twente Nieuws

Voormalig FC Twente-trainer kritisch: “Kampioenschap is niet goed geweest”

Voormalig FC Twente-trainer kritisch: “Kampioenschap is niet goed geweest”

Het seizoen 2017-2018 kan zo maar eens een inktzwart seizoen worden voor FC Twente. Zeven speelronden voor het einde is de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de rode lantaarndrager in de eredivisie en het vertoonde spel biedt geen soelaas voor verbetering. Bert Konterman, voormalig jeugdtrainer en assistent-trainer van de beloften van de Enschedese club, is geschrokken van hoe het nu gaat in Enschede.

“Zeker als je een kampioenschap hebt meegemaakt”, aldus Konterman bij De Oosttribune op RTV Oost. “Daar wordt nog constant naar gekeken. Dat is historie en moet je koesteren, maar de situatie in het heden is kritiek. Dat zag je vorig jaar al een beetje en dit jaar zag je die lijn doorgaan.” “Ik vind het wel heel pijnlijk en jammer, want het is een hele grote club met een grote achterban.”

Konterman kijkt ook nog verder terug in het verleden van de Tukkers. “Als je naar de laatste dertig jaar kijkt, spelen ze altijd in de subtop van Nederland en doen ze mee voor Europees voetbal. Dat is de plek van FC Twente.”

De huidige trainer van het Oranje onder 18 denkt dat de problemen in het kampioensjaar al zijn begonnen. “Ik denk dat het kampioenschap niet goed voor de club is geweest. Dat klinkt heel lullig nu en het is achteraf. Maar dat heeft heel veel blindheid gecreëerd op de werkvloer.”

“Dat is geweest en nu moet je weer terug naar je basis. Dat kunnen ze nu nog even niet vinden”, vervolgt Konterman, die nog wel een advies heeft voor de Tukkers. “Kijk naar de omgeving. Wat is FC Twente en waar staat FC Twente voor? Wat is het publiek en wat wil het publiek? Dat is je cultuur en daar moet je naar gaan kijken”, besluit hij.

5
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
TukkerpowerRobert.G.Bennie TevredenTukkerpowerJeanette Heck-Arendsen Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Robert.G.
Gast
Robert.G.

Ben jij tevreden?

Jeanette Heck-Arendsen
Gast
Jeanette Heck-Arendsen

Oh oh, wat weet iedereen toch wat fout is (gegaan). Nou Konterman, ook JIJ hebt helemaal niets toegevoegd tijdens je periode bij onze club.

Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Ze vraten allemaal lekker mee uit de succesruif van Joop en nu weten ze allemaal hoe fout het toen al ging, ziek wordt je van dit soort gasten.

Bennie Tevreden
Gast
Bennie Tevreden

Pas echt ziek wordt van gasten die op de man spelen maar niet inhoudelijk reageren. Dus wat zegt Konterman hier eigenlijk verkeerd?

Tukkerpower
Gast
Tukkerpower

Kont-erman zegt niks verkeerd hoor, het is gewoon de zoveelste natte scheet van een kneus met een meninkje.