Vroege wissel Vlap was ongepland: "Hij liep met diarree in het veld"

Afgelopen zaterdag speelde FC Twente haar eerste wedstrijd van 2022. Op het trainingscentrum in Hengelo werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Eintracht Braunschweig, de nummer twee van de Duitse 3. Liga. Misidjan opende vlak voor rust de score en vlak na rust maakten de bezoekers gelijk.

In de basis startte Michael Vlap die de eerste dagen van de eerste trainingsweek aan zich voorbij moest laten gaan. Hij keerde terug van zijn vakantie met buikgriep en sloot hierdoor later in de week aan.

Zaterdag startte hij echter gewoon in de basis, maar werd al in de 30e minuut naar de kant gehaald. Het was geen geplande wissel, zo liet FC Twente-trainer Ron Jans na afloop weten. De planning was dat hij 60 minuten zou spelen in plaats van slechts 30.

"Het kwam opeens voor de wedstrijd weer op en die liep dus met diarree in het veld… Dat is geen lekker gevoel, denk ik. Hij zou eigenlijk zestig minuten spelen, maar daar hebben we dertig minuten van gemaakt. We hebben hem meteen naar huis gestuurd, want het kan ook besmettelijk zijn."

Voor Jans is het te hopen dat Vlap snel weer aan kan sluiten aangezien hij Zerrouki, Brama en zeer waarschijnlijk ook Sadílek moet missen bij de start van de tweede helft van de competitie.

Zerrouki maakt onderdeel uit van de selectie van Algerije dat dinsdag begint aan de Afrika cup. Brama is nog altijd niet fit en Sadílek heeft een schorsing van twee wedstrijden boven het hoofd hangen. De Tsjech besloot in beroep te gaan tegen zijn schorsing en moet donderdag zijn verhaal doen voor de tuchtcommissie. FC Twente en Sadílek hopen op vrijspraak, maar er kan ook een langere schorsing uitrollen. De uitslag volgt op 14 januari, een dag voor de eerste wedstrijd tegen sc Heerenveen.